Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Μάθε με να φτιάχνω.... Πεινιρλί!!!

Διαδικασία για την ζύμη

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε μια λεκανιτσα ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό εωσότου σχηματιστεί μια λεία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε στην άκρη για λίγο (15 λεπτά τουλάχιστον) να ξεκουραστεί.
 Σε ένα ταψάκι κόβουμε λίγη λίγη ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάχτυλα. 
Πιάνουμε τα πλαϊνά κ τα κάνουμε σαν βαρκούλες. Τα αλείφουμε με το βουτυράκι.
Αφού τα γεμίσουμε τα ψηνουμε σε ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν.
Θέλουν μια απλή σάλτσα με ντοματούλα, βασιλικό, λίγο σκορδάκι, και συμπληρώνετε με τα τυριά, αλλαντικά και  λαχανικά της αρεσκείας σας!!

Οινκ!!!

  Χλιαρό το νερό θα πει να βάζετε το δάχτυλο σας μέσα και να αντέχει άνετα για πολύ χρόνο. Να μην ειναι ζεστό γιατι θα καεί η μαγιά.

Λίγα λογάκια από μένα
Όταν θα τα φτιάξω, (στο πάρτυ του Κώστα) θα βάλω λίγο ελαιόλαδο στην ζύμη και δεν θα τα βουτυρώσω αλλά θα τα αλείψω με λίγο αυγό..
Είναι ότι πρέπει και για μικρά παιδιά, αρκει να μην βάλετε αλλαντικά (βάλτε βραστό κοτόπουλο) και προσθέσετε διάφορα λαχανικά, τα οποία θα έχετε σοτάρει ελαφρώς πριν...