Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ποιες υποσχέσεις ομορφιάς πρέπει να δώσεις και να κρατήσεις το 2011;




"Δε θα πέφτω ποτέ για ύπνο χωρίς να ξεβαφτώ", "δε θα περιμένω να βγάλω μαλλί από τα πόδια για να πιάσω ξυράφι" είναι λίγες μόνο φράσεις που δεν πρέπει να ξεχνάς! Το νέο έτος είναι εδώ και σε περιμένει να ανανεωθείς και να νιώσεις ακόμη πιο κουκλίτσα, κρατώντας κάποιες σημαντικές υποσχέσεις.  Ποιες είναι  αυτές που πρέπει να κρατήσεις με κάθε τρόπο το 2011 για να είσαι πάντα κούκλα;

"Θα ξεβάφομαι κάθε βράδυ": μια από τις σπουδαιότερες δηλώσεις που δεν πρέπει να ξεχνάς όσο κουρασμένη, ξενυχτισμένη ή όσο μπουκάλια ποτό και να ήπιες. Όταν μιλάμε για το δέρμα σου , το πιο ανεπίτρεπτο που μπορείς να κάνεις είναι να πέσεις για ύπνο βαμμένη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επόμενο πρωί εκτός από τη μάσκαρα που θα έχει καταλάβει το μισό σου πρόσωπο , θα δεις πώς είναι να έχεις όντως μαύρους ( από τη μάσκαρα) κύκλους. Το ξεβαφτικό ματιών και το γαλάκτωμα καθαρισμού είναι τα απαραίτητα εργαλεία που θα πρέπει να έχεις μαζί σου παντού και πάντα. Τα μαντηλάκια καθαρισμού είναι η έσχατη λύση μιας και αφυδατώνει το δερματάκι σου αφού δεν περιέχει τα ενυδατικό στοιχεία που έχει π.χ. το γαλάκτωμα καθαρισμού σου.

"Θα ξυρίζομαι και τον χειμώνα": Το ότι είναι χειμώνας δεν είναι λόγος να τα «σπάσεις» με το ξυραφάκι σου! Ακόμη και αν δεν ξυρίζεσαι κάθε μέρα, καλό είναι να προτιμήσεις τη λύση της χαλάουα που κρατάει περισσότερο και έχεις έτσι το κεφάλι σου ήσυχο και το ποδαράκι ξυρισμένο για περίπου 20 μέρες. Τώρα το χειμώνα μετά την αποτρίχωση ειδικά με το ξυράφι φρόντισε να ενυδατώσεις καλά την επιδερμίδα σου γιατί καραδοκεί η ξηροδερμία!

"Να μην ξεχάσω να αποχαιρετήσω τα νεκρά κύτταρα": η απολέπιση είναι η αρχή μιας λαμπερής επιδερμίδας. Γιατί πώς περιμένεις το δερματάκι να λάμψει όταν οι μαύροι κύκλοι, οι πόροι που μπλοκάρουν τη λάμψη της επιδερμίδας , τα σπυράκια και οι ερεθισμοί σαμποτάρουν την ομορφιά σου; Το σκράμπ είναι το μαγικό εργαλείο που σου χαρίζει τέλεια επιδερμίδα ειδικά αν δεν το αμελείς και το κάνεις 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

"Θα φοράω την αντηλιακή μου κάθε μέρα": η ενυδατική σου κρέμα είναι μάλλον περιττό να πούμε πόσο βασική είναι καθημερινά. Χωρίς την απαραίτητη ενυδάτωση το δέρμα σου δείχνει αφυδατωμένο και άτονο και το προσωπάκι σου θα δείχνει μαραζωμένο. Εκτός του ότι δεν πρέπει να παραλείπεις την ενυδατική σου για κανένα λόγο, μην ξεχνάς ότι σε μια χώρα σαν τη δική μας που ο ήλιος είναι μόνιμος δεν πρέπει να ξεχνάς την ενυδατική σου με αντηλιακό δείκτη. Ο ήλιος όπως πολύ καλά ξέρεις επηρεάζει με διάφορους τρόπους την επιδερμίδα σου και καλά θα κάνεις να μην το ξεχνάς. Η αντηλιακή σου κρεμούλα με χαμηλό δείκτη προστασίας προφυλάσσει το δέρμα σου από τις βλαβερές ηλιακές ακτινοβολίες και το διατηρεί λαμπερό!

"Θα επενδύσω στα σωστά σύνεργα ομορφιάς": όσο καλά και να ξέρεις να βγάζεις τα φρύδια σου με την κλωστή, το ότι έχεις σχεδόν πετσοκόψει το μέτωπο σου δεν είναι το καλύτερο θέαμα. Εξάλλου τι νομίζεις ότι τυχαία το τσιμπιδάκι είναι το εργαλείο που εμπιστεύονται όλες για να «καθαρίσουν» τις τριχούλες τους; Επένδυσε στα σωστά εργαλεία από  το τσιμπιδάκι μέχρι το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες και τα σωστά πινέλα για το μακιγιάζ σου και θα δεις ότι και η ομορφιά δε θέλει κόπο αλλά τρόπο!


Δήμητρα Σέττα