Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλη ελληνική επιτυχία - Υποψήφια για Όσκαρ η ταινία "Κυνόδοντας" του Γιώργου Λάνθιμου

Στην τελετή απονομής των Όσκαρ την 27η Φεβρουαρίου του 2011 στο Kodak Theatre του Λος Άντζελες θα διαγωνιστεί η διακεκριμένη ελληνική ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Κυνόδοντας" διεκδικώντας το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
Πρόκειται για την τέταρτη ελληνική ταινία όλων των εποχών που μπαίνει στην τελική πεντάδα ως υποψήφια για Όσκαρ μετά τις «Ηλέκτρα» (1963) και «Ιφιγένεια» (1978) του Μιχάλη Κακογιάννη και «Κόκκινα Φανάρια» (1964) και «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» (1966) του Βασίλη Γεωργιάδη. Καμία εξ αυτών δεν πέτυχε να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο, κάτι που φιλοδοξούμε να γίνει με τον "Κυνόδοντα"...

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα φετινά Όσκαρ έγινε το μεσημέρι στο Λος Άντζελες.
Στην κατηγορία "Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία" ο "Κυνόδοντας" έχει να αντιμετωπίσει τις ταινίες: «Biutiful» (Μεξικό), «In a Better World» (Δανία), «Incendies» (Καναδάς) και «Outside the Law» (Αλγερία).
Να υπενθυμίσουμε ότι η ταινία-έκπληξη του Γιώργου Λάνθιμου βραβεύτηκε στο 62ο Φεστιβάλ των Κανών με το βραβείο "Ένα Κάποιο Βλέμμα", αλλά και με το Βραβείο Νεότητας που απονέμεται από μια επταμελή επιτροπή νέων κινηματογραφόφιλων ηλικίας 18- 25 ετών.

Δήμητρα Σέττα