Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Έναρξη για το Πατρινό Καρναβάλι 2011




Ούτε η βροχή, ούτε η λιτή εκδήλωση ελέω οικονομικής κρίσης εμπόδισαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πάτρας να γιορτάσουν την έναρξη του φετινού Καρναβαλιού.

«Το πατρινό καρναβάλι στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, χαράς και ελπίδας.» Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς κήρυξε χθες το βράδυ την έναρξη του καρναβαλιού, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης τελετής στην πλατεία Γεωργίου. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω βροχής, οι Πατρινοί κατέκλυσαν την πλατεία για να γιορτάσουν την έναρξη του καρναβαλιού, που θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Η πλατεία Γεωργίου μετατράπηκε σε μια τεράστια πίστα χορού, όπου το ντόμινο, ο πιερότος, ο αρλεκίνος, η μπούλα και ο βασιλιάς Καρνάβαλος ενώθηκαν με τους παριστάμενους.

Ο τελάλης πάνω στο άρμα του διαλάλησε την έναρξη του Καρναβαλιού ερχόμενος από το δημαρχείο της πόλης. Αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους, σταμάτησε μπροστά από το δημοτικό θέατρο «Απόλλων», όπου η μπάντα έπαιζε αποκριάτικους σκοπούς και τραγούδια.

Καρναβαλιστές και σοκολατορίχτρες έδωσαν στον δήμαρχο, Γιάννη Δημαρά, το λάβαρο του Καρναβαλιού και ο βασιλιάς Καρνάβαλος έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά τις 21:15, ενώ πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό!

Όταν τελείωσε ο χορός των πυροτεχνημάτων, ο δήμος βράβευσε καλλιτέχνες, που συνέβαλαν με την μουσική τους προσφορά στο θεσμό του πατρινού Καρναβαλιού. Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με το υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Γεωργίου.

Η τελετή έναρξης έκλεισε με ένα τεράστιο πάρτι με τους dj Στέλιο Αποστολόπουλο, Άκη Βαβαρούτα, Παναγιώτη Κολλιόπουλο και Κωνσταντίνο Σαράντη.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 6 Μαρτίου, με την καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου, που θα δώσουν το σύνθημα για την προετοιμασία του Καρναβαλιού του 2012!


Δήμητρα Σέττα