Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Διώξτε τις ρυτίδες με τις κατάλληλες ασκήσεις προσώπου!




Θέλεις να δεις το πρόσωπο σου να λάμπει αλλά και να φαίνεται ακόμη πιο ανανεωμένο και λαμπερό; Τότε το μυστικό είναι στις ασκήσεις προσώπου!

Οι ασκήσεις για το πρόσωπο δυναμώνουν τους μυς του προσώπου σου πράγμα που σημαίνει ότι το πρόσωπο σου γίνεται έτσι πιο απαλό από ποτέ. Αν έχεις σακούλες κάτω από τα μάτια σου και τα νιώθεις κουρασμένα αυτές οι ασκήσεις υπόσχονται να σε μεταμορφώσουν έτσι ώστε να δείχνεις πιο ξεκούραστη και κούκλα από ποτέ! Ξέχασε ρυτίδες, κύκλους κάτω από τα μάτια και γραμμούλες αφού όλα αυτά είναι μυς που με τις ασκήσεις προσώπου καταφέρνεις να απαλύνεις, γεγονός που σε κάνει και ανακτάς τη χαμένη σου λάμψη!

Ασκήσεις για το μέτωπο:

Άσκηση πρώτη: ξάπλωσε στο κρεβατάκι σου και κοίταξε το ταβάνι για λίγο(πράγμα που θα σε χαλαρώσει και ψυχολογικά, η λεγόμενη ταβανοθεραπεία έχει ποικίλα οφέλη!). "Σήκωσε" τα φρύδια σου έχοντας ανοιχτά τα μάτια. Ηρέμησε για λίγο και επανέλαβε την άσκηση για περίπου 10 φορές!

Άσκηση δεύτερη: κατσούφιασε δίνοντας έμφαση στη μύτη σου (που για να πετύχει η άσκηση πρέπει να είναι σα "ζαρωμένη") με τα φρύδια προς τα κάτω(όχι δηλαδή σηκωμένα). Μέτρησε μέχρι το 10. Κάνε ένα διαλειμματάκι και επανέλαβε 6 φορές.

Ασκήσεις για τα μάτια:

Άσκηση πρώτη: κάθισε σε ίσια στάση και κλείσε τα ματάκια σου. Μετά κοίταξε επάνω και μετά κάτω με τα μάτια κλειστά. Επανέλαβε την άσκηση 10 φορές.

Άσκηση δεύτερη: κάθισε με το σώμα σου σε ίσια στάση και κλείσε τα μάτια σου. "Σήκωσε" τα φρύδια σου και "τέντωσε" τα βλέφαρα σου πάνω και κάτω. Επανέλαβε 6 φορές.

Ασκήσεις για το λαιμό:

Γύρισε το κεφάλι σου ελαφρώς προς τα πίσω ανοιγοκλείνοντας το στόμα σου και έχεις έτοιμη την καλύτερη άσκηση που θα τονώσει την περιοχή που μπορεί τώρα να μη σε πολυνοιάζει, αλλά αργότερα θα  προδίδει την ηλικία σου χωρίς να το καταλάβεις!

Το γέλιο κάνει καλό: είτε το πιστεύεις, είτε όχι το γέλιο όχι μόνο κάνει καλό αλλά γυμνάζει τοπ προσωπάκι σου! Το γέλιο απομακρύνει όλη την ένταση από το πρόσωπο σου και σε κάνει να δείχνεις πιο ήρεμη και δεν σου κοστίζει τίποτα! Καλά θα κάνεις να χαμογελάς στον περαστικό, στη φίλη σου, στο αγόρι σου ακόμη και στον άγνωστο στο δρόμο και  θα δεις τις λεπτές γραμμές να εξαφανίζονται και την ψυχολογία σου να ανεβαίνει στο λεπτό!


Δήμητρα Σέττα