Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ο φόβος των γυναικών στην πόλη της Καβάλας.

Ο εφιάλτης των γυναικών που είχε σπείρει τον τρόμο στην Καβάλα έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών. Ο 26χρονος Γεωργιανός παρακολουθούσε τα θύματά του και, όταν εύρισκε ευκαιρία, προέβαινε σε πράξεις που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο δράστης έκανε τις επιθέσεις του πάντα τη νύχτα. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν εννέα καταγγελίες γυναικών που βρέθηκαν στο στόχαστρό του. Οι επιθέσεις του 26χρονου ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι και κράτησαν μέχρι και τον Δεκέμβριο, όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί από τις περιγραφές των θυμάτων του.
Όλα τα θύματά του, γυναίκες ηλικίας από 20 μέχρι και 43 χρονών, δέχτηκαν τις ανήθικες επιθέσεις του στην πόλη της Καβάλας. Ο νεαρός πλησίαζε τα θύματά του από πίσω και, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι, τις θώπευε και ενεργούσε σε βάρος τους διάφορες άλλες ασελγείς πράξεις.
Τον 26χρονο, που αρχικά προσήχθη ως ύποπτος στο τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, τον αναγνώρισαν πέντε από τα θύματά του μόλις τον είδαν, ενώ οι άλλες τέσσερις γυναίκες έκαναν την αναγνώρισή του από επίδειξη φωτογραφιών σε μεταγενέστερο χρόνο. Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Καβάλας.


Δήμητρα Σέττα