Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Με οικολογική συνείδηση ο Γιώργος Λιανός


Μια νέα οικολογική εκπομπή κάνει πρεμιέρα αύριο Σάββατο, στις 19.00, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό.
Στόχος της είναι να κάνει τους τηλεθεατές να συνειδητοποιήσουν ότι με μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στο σπίτι τους μπορούν να συνεισφέρουν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην προστασία ...του πορτοφολιού τους.
Το "Μπες στο κλίμα" θα ταξιδεύει σε
όλη την Ελλάδα, με εξειδικευμένα συνεργεία, έτοιμα να κάνουν επιτόπου τις απαιτούμενες αλλαγές ή αναπροσαρμογές στο σπίτι που επιλέγεται κάθε φορά: από τον ηλιακό θερμοσίφωνα και την εξωτερική θερμομόνωση μέχρις της έξυπνες συσκευές, το ενεργειακό τζάκι και τους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης.
Παράλληλα, θα προσπαθεί να μυήσει τους ιδιοκτήτες του σπιτιού σε μικρά και μεγάλα μυστικά ενός πιο οικονομικού τρόπου ζωής: για τον τρόπο που μαγειρεύουν, που ανακυκλώνουν πλαστικές σακούλες αλλά και παλιές ηλεκτρικές συσκευές.
Η εκπομπή φιλοδοξεί να βάλει το δικό της λιθαράκι στη εμπέδωση των νέων περιβαλλοντικών αξιών του 21ου αιώνα και να βοηθήσει στη δημιουργία ή την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης στην Ελλάδα.

Δήμητρα Σέττα