Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Έφυγε από τη ζωή ο Μιλτιάδης Έβερτ





Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Έβερτ.
Ο πολιτικός που βρισκόταν στην Εντατική Μονάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου από τις 10 Ιανουαρίου, έπασχε από λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ από όσο καιρό νοσηλευόταν δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον.
Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εκφράζοντας παράλληλα και τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του.
Θρήνος για το θάνατο του Μ. Έβερτ
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ και τα συλλυπητήρια προς την οικογένειά του εκφράζει σύσσωμός ο πολιτικός κόσμος.

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, από τη Φραγκφούρτη όπου βρίσκεται, δήλωσε: «Μόλις πληροφορήθηκα, στη Φραγκφούρτη όπου βρίσκομαι, τη  θλιβερή είδηση για το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ενός Αγωνιστή της Παράταξης, του τόπου, της Δημοκρατίας. Γιατί αυτό υπήρξε ο Έβερτ, πάνω απ όλα: Αγωνιστής! Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη σήμερα. Στην οικογένειά του τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας».

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ: "Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ. Ενός μαχητικού πολιτικού, που αγωνιζόταν με σθένος για τις ιδέες και τις αρχές του. Η παρουσία του στο δημόσιο βίο της χώρας υπήρξε έντονη και καθοριστική. Αποτέλεσε μια από τις βασικές και σταθερές συνιστώσες της συντηρητικής παράταξης. Είχα στο παρελθόν συνεργαστεί μαζί του, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές μας αναφορές, ιδιαίτερα την περίοδο που βρισκόμουν στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και νωρίτερα, την πρώτη περίοδο της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια".

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος δήλωσε για το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ: «Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και επί πολλά χρόνια συναδέλφου στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Ο Μιλτιάδης Έβερτ υπήρξε μια πολύ σημαντική προσωπικότητα της  πολιτικής μας ζωής και έβαλε τη σφραγίδα του στη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας μας. Κατά τη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του, ως Βουλευτής, Υπουργός, Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  υπηρέτησε με συνέπεια και δυναμισμό τις ιδέες τις οποίες πρέσβευε και αναδείχθηκε σε κορυφαία θεσμικά αξιώματα από τα οποία εργάστηκε ευσυνείδητα για τις αρχές της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Τα πλέον θερμά συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε για την απώλεια του Μιλτιάδη Έβερτ: «Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Προέδρου Μιλτιάδη Έβερτ. Ο Μιλτιάδης Έβερτ  ήταν ευπατρίδης της πολιτικής. Πνεύμα μαχητικό, ενωτικό και δημιουργικό  για τη Νέα Δημοκρατία, την κεντροδεξιά παράταξη και τη χώρα. Πολιτικός που αγάπησε και δούλεψε για την Αθήνα και την αυτοδιοίκηση και συνέδεσε την πορεία του στην πολιτική με σημαντικές αλλαγές  και με έργο που σφράγισε κρίσιμους τομείς του δημόσιου βίου. Είχε αρχές και πιστεύω και ακόμη και όταν συγκρούονταν ποτέ δεν έχανε το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτικής.
Εκφράζω στην οικογένεια του  τα θερμά μου συλλυπητήρια».

O Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ δήλωσε:«Ένας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής και της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης δεν είναι πια κοντά μας. Η παράταξη θρηνεί. Η πολιτική είναι από σήμερα ακόμη πιο φτωχή. Στην οικογένειά του εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου».