Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Άνοιξαν τώρα τα διόδια Αφιδνών στην εθνική οδό


Ώρα 15.00 Άνοιξαν και τα διόδια της εθνικής οδού στις Αφίδνες. Ώρα 14.00 Άνοιξαν τα διόδια στην Αττική οδό στο ύψος του Ν.Ηρακλείου, στη Λ.Κύμης, στη Λ.Κατεχάκη και στην Ελευσίνα ενώ επόμενος ''στόχος'' είναι τα διόδια επί της Εθνικής στις Αφίδνες.Παρά τις διώξεις που έχουν ασκηθεί από κοινοπραξίες, την απόφαση της Αρχής Δεδομένων να δίνει στοιχεία πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια και τις βολές Ρέππα για τους “τζαμπατζήδες”, οι κινήσεις πολιτών ανεβάζουν τις μπάρες για δεύτερη φορά το χρόνο σε όλη την Ελλάδα.
Η κινητοποίηση ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις τρεις το μεσημέρι. σε 13 σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα και στους οκτώ σταθμούς της Αττικής Οδού.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε εννέα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων της ΒΑ Αττικής από την κοινοπραξία Νέα Οδός. Οι κατηγορίες αφορούν συκοφαντική δυσφήμιση, φθορά ξένης περιουσίας, παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη βία. Αφορούν τις κινητοποιήσεις στα διόδια Αφιδνών πριν έναν χρόνο.
Παράλληλα, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έκρινε πριν από μερικές ημέρες ότι μπορούν να δίνονται στις εταιρείες δεδομένα – αριθμό κυκλοφορίας - για πολίτες που σηκώνουν τις μπάρες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέες διώξεις και πρόστιμα.
Την προηγούμενη εβδομάδα η παραχωρησιούχος εταιρειά Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., έκανε γνωστό ότι θα στείλει 300 διαταγές πληρωμής σε πολίτες που δεν πλήρωσαν διόδια με βάση τα στοιχεία από τις πινακίδες. Το πρόστιμο θα είναι 20πλάσιο του διοδίου.