Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η μη αξιοπιστία του κράτους»


«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η μη αξιοπιστία του κράτους», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.  Σημείωσε πως όλοι στη χώρα πρέπει να αντιληφθούν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, επισημαίνοντας τις μεγάλες ευθύνες που έχουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η κ. Μπακογιάννη είπε επίσης πως το νομοσχέδιο για τις μεταφορές είναι στην σωστή κατεύθυνση και θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.
Υπογράμμισε πως είναι παράλογο να κάνεις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και να μην έχεις κάνει κάτι για να μαζέψεις τα έσοδα σου και τα εισιτήρια σου.
Πρόσθεσε πως το κίνημα «δεν πληρώνω» δεν έχει λογική. Για το θέμα των διοδίων είπε πως το αντίτιμο πρέπει να καταβάλλονται όπου υπάρχουν δρόμοι και να μην αποδίδονται όπου δεν υπάρχουν δρόμοι.
Επιτέθηκε εκ νέου στον εκδότη και δημοσιογράφο Θέμο Αναστασιάδη, λέγοντας πως δεν μπορεί ένας εκδότης να κρατά το σύστημα. Σημείωσε πως δεν μπορεί να κυκλοφορεί εκατομμύρια ανά την Ευρώπη και στη συνέχεια να τα επανεισάγει στη χώρα.
Η κ. Μπακογιάννη, τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα από μηδενική βάση. Ανέφερε πως δεν θα είχε πρόβλημα για απολύσεις στο δημόσιο με την προϋπόθεση ότι θα ήταν απολύτως τεκμηριωμένες.
Ζήτησε την στήριξη του ιδιωτικού τομέα όπου υπάρχουν τουλάχιστον 200.000 απολυμένοι.
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για την ελληνική οικονομία και θα δώσει λύσεις.
Εμφανίστηκε σίγουρη ότι το κόμμα της θα είναι στην επόμενη Βουλή.


Δήμητρα Σέττα