Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Τα χριστούγεννα είναι μία περίοδος αγάπης, χαράς και μία ευκαιρία να αλλάξουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Να βάλουμε χρώμα, στολίδια και θετική ενέργεια στους χώρους του σπιτιού μας.
Η διακόσμηση για τα χριστούγεννα δεν πρέπει να περιοριστεί στο στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Μπορούμε να βάλουμε φωτάκια, του ιδίου χρώματος με τα φωτάκια του δέντρου, στα παράθυρα ή εναλλακτικά κόκκινες κορδέλες στις κουρτίνες μας. Μία ιδέα ακόμη για διακοσμηση χριστουγεννων είναι να τοποθετήσουμε μία πιατέλα με γλυκά, στολισμένη με κεράκια και γιρλάντα, στην τραπεζαρία. Στην κουζίνα μπορούμε να βάλουμε πετσέτες, πιάστρες, τραπεζομάντηλο, χαρτοπετσέτες, με χριστουγεννιάτικα σχέδια: Αγιους βασίληδες, χιονάνθρωπους, κλαράκια κτλ. Ή να κρεμάσουμε στα ντουλάπια ή στο φωτιστικό στολίδια (Με ξωτικά για παράδειγμα).
Στη βεράντα μας ή στο μπαλκόνι, μπορούμε να τοποθετήσουμε φωτάκια ή φωτάκια τύπου "κουρτίνα". Τα φωτάκια είναι καλό να τα βάλουμε ομοιόμορφα, με ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Μία ακόμη ιδέα για το μπαλκόνι μας είναι να βάλουμε κλαράκια στολισμένα με κόκκινες κορδέλες ή ασημένιες.
Στο χώρο της κρεβατοκάμαρας είναι εύκολο να βάλουμε κόκκινα χαλάκια με μία κατασκευή από κεράκια, με χριστουγεννιάτικα χρώματα. Στα παιδικά δωμάτια να κρεμάσουμε κάλτσες, ώστε τα παιδάκια να περιμένουν ακόμη πιο ανυπόμονα τον άγιο βασίλη. Επίσης μπορούμε να βάλουμε παιχνίδια, άγιους βασίληδες. Επίσης φωτάκια στα παράθυρα.
Αυτή την περίοδο τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους. Είναι εύκολο να βάλουμε σε διάφορα μέρη χριστουγεννιάτικες πιατέλες με αυτά τα γλυκά.