Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η πλήξη, ένα συναίσθημα διόλου ευχάριστο κατακλύζει την εποχή μας.
Παρόλο που η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μια πληθώρα επιλογών, δυστυχώς τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται.
Η πλήξη πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, αδυναμία συγκέντρωσης και επικοινωνίας, διατροφικές δυσλειτουργίες, εχθρική συμπεριφορά, ακόμα και σε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ.
Συνήθως η ανία έχει τις ρίζες της στην έλλειψη της κατανόησης για το τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμούμε να κάνουμε. Οι άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν ανία συνήθως δείχνουν να μην έχουν επίγνωση των αναγκών τους. Η αυτογνωσία λοιπόν φαίνεται να είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην εξάλειψη ή τουλάχιστον ελαχιστοποίηση της πλήξης στην ζωή μας.
Επειδή δεν υπάρχει το «φάρμακο» της αυτογνωσίας μπορούμε να ξεκινήσουμε προσθέτοντας νέα πράγματα στην ζωή μας και στην καθημερινότητα. Να την κάνουμε πιο ευχάριστη και πιο «αρεστή».
Μπορούμε λοιπόν να ανακαλύψουμε νέους τρόπους διασκέδασης, να κάνουμε ταξίδια σε νέα μέρη, να μπούμε σε νέους χώρους. Ακόμα μπορούμε, και γιατί όχι να αλλάξουμε την εμφάνιση μας, την διατροφή μας, να δοκιμάσουμε γαστρονομικές απολαύσεις που δεν γνωρίζαμε.
Δοκιμάστε να κάνετε νέους φίλους. Ξεκινήστε κάποιου είδους άσκησης όποιο σας ευχαριστεί δοκιμάζοντας ότι έχετε στην διάθεσή σας.
Είναι καιρός λοιπόν να γυρίσετε μια νέα σελίδα…