Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

    Τα χριστούγεννα είναι μία οικογενειακή γιορτή, μία γιορτή αγάπης και χαράς. Ο στολισμός του σπιτιού και του χριστουγεννιάτικου δέντρου αποτελούν μία δημιουργική διαδικασία και ο χώρος του σπιτιού γίνεται ζεστός και οικείος. Επίσης αν έχετε οικογένεια είναι ένας τρόπος να έρθετε κοντά με τα παιδιά σας και να περάσετε χρόνο μαζί. Γι αυτό η ιδέα των χειροποίητων χριστουγεννιάτικων στολιδιών είναι εποικοδομητική και πρωτότυπη.
    Μία ιδέα για ένα πρωτότυπο και χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στολίδι είναι οι κορνιζούλες με τις φωτογραφίες των μελών της οικογένειας. Θα χρειαστείτε ξυλάκια παγωτού, φωτογραφίες σας, χρυσή κλωστή και κόλλα. Παίρνουμε τέσσερα ξυλάκια παγωτού και τα ενώνουμε, δημιουργώντας ένα σχήμα κορνίζας. Στη συνέχεια τα χρωματίζουμε πράσινα και κόκκινα εναλλάξ και τοποθετούμε τη φωτογραφία μέσα στην κορνίζα. Κολλάμε μία χρυσή κλωστή ώστε να μπορούμε να κρεμάσουμε το χειροποίητο στολιδάκι στο δέντρο μας. Μία ακόμη ιδέα είναι να δημιουργήσουμε χειροποίητα στολίδια σε σχήμα τάρανδου. Η ιδέα αυτής της κατασκευής είναι εύκολη, δημιουργούμε ποδαράκια από σύρμα αφού τα ντύσουμε με χρώμα, τα κερατάκια από τσόχα και το σώμα από βαμβάκι. Κολλάμε μία φωτογραφία για πρόσωπο και κρεμάμε το χειροποίητο στολίδι μας με μία χρυσή κλωστή.
   Εύκολα μπορούμε να δημιουργήσουμε και χειροποίητα στολίδια, χριστουγεννιάτικες μπάλες και να τις κρεμάσουμε στο δέντρο μας. Παίρνουμε μπάλες από φελιζόλ και τις "ντύνουμε" με χαρτί υφής. Στη συνέχεια δένουμε τις άκρες με ένα σύρμα και τοποθετούμε πλαστικά καπάκια ώστε να τις κρεμάσουμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, αφού περάσουμε το σύρμα από μέσα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές χρωματιστές μπάλες. Μία ακόμη ιδέα είναι οι χειροποίητες γιρλάντες. Παίρνουμε ένα χρωματιστό σκοινί και πάνω του τοποθετούμε χαρτονάκια με σχέδια που έχουμε ζωγραφίσει εμείς. Δηλαδή κόβουμε ένα χαρτόνι σε μικρά, ορθογώνια κομμάτια και πάνω του ζωγραφίζουμε άγιο βασίλη, χιονάνθρωπους, νιφάδες χιονιού κτλ. Μπορούμε ακόμη να κολλήσουμε και φωτογραφίες μας.
    Καλή επιτυχία και καλά χριστούγεννα σε όλους........