Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Τα χριστούγεννα είναι μία γιορτή αγάπης.

     Στη σύγχρονη εποχή έχουμε χάσει λιγάκι το νόημα αυτών των ημερών και μας ενδιαφέρει απλά να αγοράσουμε ακριβά δώρα για τα παιδιά και τους φίλους μας. Είναι καλό για τα παιδιά να νιώσουν από τη μικρή τους ακόμη ηλικία, το νόημα και το πνεύμα των χριστουγέννων. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.
     Οι γονείς μπορούν να συζητήσουν με το παιδί τους για το νόημα της αγάπης, εξιστορώντας του τα γεγονότα και εξηγώντας του για το θαύμα των χριστουγέννων. Επίσης διαβάζοντάς του χριστουγεννιάτικα παραμυθάκια ή ακόμη δημιουργώντας τα δικά σας παραμυθάκια-ιστορίες.
   Η αναφορά στα ήθη και στα έθιμα καθώς και η εκμάθηση των καλάντων είναι ένας τρόπος για να ψυχαγωγηθεί το παιδί και να νιώσει το νόημα των γιορτών. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε γλυκά με τα παιδιά σας και να τα προσφέρετε σε ένα ορφανοτροφείο ή σε ένα γηροκομείο. Μία βόλτα στους στολισμένους δρόμους θα κάνει το παιδί να νιώσει χαρά και να καταλάβει και τον εορταστικό χαρακτήρα των χριστουγέννων.

  Έτσι τελειώνοντας οι γιορτές θα νιώσει πως πήρε τις σωστές πληροφορίες και δεν έμεινε στα δώρα και στο γιορτινό τραπέζι.