Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η γυναίκα σήμερα είναι μια δυνατή αγωνίστρια: Εκπαιδεύεται, διεκδικεί πολύ δυναμικά το δικαίωμα στην οικονομική αυτονομία και την επαγγελματική εξέλιξη,υπηρετεί με ζήλο  και υπευθυνότητα τους στόχους της, αναπνέει τον αέρα της ελευθερίας απο τους αγώνες της για ισότητα και σεβασμό. Όμως , δέν δείχνει να είναι ευτυχισμένη .Απορροφημένη από τις προσπάθειές της για αυτονομία και επιβίωση, αμέλησε την θηλυκότητά της,δηλαδή την έμφυτη ικανότητά της να δημιουργεί και να διατηρεί σχέσεις γεμάτες ζεστασιά και συναίσθημα.
Σήμερα ,αρκετές απο τις επιτυχημένες γυναίκες είναι όμορφες,εντυπωσιακές αλλά μέσα τους νιώθουν το αίσθημα της μοναξιάς από την απουσία του αντίθετου φύλου. Ίσως αυτό να είναι το αποτέλεσμα μίας μονόπλευρης επιλογής ,που όμως τους στέρησε να αφιερώσουν χρόνο και φροντίδα στην δημιουργία σχέσεων....
Από την άλλη ο άνδρας βιώνει μια καινοφανή κατάσταση για τα παλιά δεδομένα.Νέες,όμορφες,εντυπωσιακές γυναίκες ανατρέπουν τον ρόλου του και του δημιουργούν σύγχιση για το πώς θα ήθελε να έχει μία σύντροφο δίπλα του.Η γυναίκα σήμερα δεν γίνεται κατανοητή απο τον άνδρα.Δημιουργεί ένα αίσθημα φόβου ότι του κλέβει τις κατακτήσεις του,ότι τον απειλεί αντί να τον έλκει.Αρκετοί άνδρες εκφράζουν μία θύελλα αρνητικών συναισθημάτων,με κυρίαρχο την επίκριση και την δυσπιστία για την αλλαγή τών ρόλων,προτιμούν την απομάκρυνση μπροστα στην πιθανότητα να χάσουν το προβάδισμα και τον έλεγχο της σχέσης ..
  Οι νέες πραγματικότητες έχουν πικρία,απομόνωση,μοναξιά....Χρειάζεται να γίνουν νέες επεξεργασίες και προσαρμογές  για να βρεθούν τα δύο φύλα όπως ήταν...Η συνάντηση δύο ανθρώπων άν μπορέσουν και μοιραστούν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους,να αναπτύξουν οικειότητα μεταξύ τους τότε θα δημιουργηθεί μια απεριόριστη ενέργεια..Η αγάπη και η οικειότητα που τόσο αναζητούν και τα δύο φύλα διαγράφουν το ζήτημα των σχέσεων περίπλοκο για το παρόν και σκοτεινό για το μέλλον.Χρειάζεται μάλλον να μεταφράσουν διαφορετικά την επικοινωνία και την σχέση.
Σήμερα λοιπόν ,που ο χρόνος κυλά με γρήγορους ρυθμούς μας φέρνει σε αμηχανία και καθημερινά σκεπτόμαστε: Πού να βρώ αγόρια-κορίτσια? .... Πού να βρώ ώριμους άνδρες ή γυναίκες?......... Πού να βρώ το  φλέρτ ? Καλό ή Κακό...... Σωστό ή Λάθος ,οι εποχές έχουν αλλάξει.........
Ο καλύτερος τρόπος είναι να μάθουμε από την αρχή την αξία των σχέσεων..Η επικοινωνία,ο διάλογος,η ανταλλαγή απόψεων ,η ψυχαγωγία και η διασκέδαση όχι μόνο καλλιεργούν αλλά αλλάζουν την νοοτροπία μας.Αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να επαναπροσδιορίσει την πραγματική ανάγκη για το συναίσθημα και όχι για την κυριαρχία...Πρέπει να βρούμε τον εαυτό μας ,να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.Ας αλλάξουμε λοιπόν όλοι και ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι....Αξίζει ο κόπος..