Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Έντονο είναι το ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα....

Έντονο είναι το ρωσικό ενδιαφέρον που εκφράζεται για επενδύσεις στην Ελλάδα, ωστόσο η υλοποίηση των προγραμμάτων βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση της πολιτικής που θα εφαρμόσει η χώρα μας σε αρκετούς τομείς.
Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε κατά τις εργασίες του ελληνορωσικού επιχειρηματικού συνεδρίου, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Μόσχας.
Το συνέδριο ξεκίνησε σήμερα, και θα συνεχιστεί το Σάββατο με θεματικά work shop, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα.
Ο πρόεδρος του ιδρύματος στρατηγικών επεξεργασιών, Μ. Ντιμιτρίεφ, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν στοιχεία για τις επενδύσεις ρώσων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για το τι θα μπορούσε η Ρωσία να κάνει για τη χώρα μας.
Μέχρι σήμερα τα νούμερα είναι σχεδόν μηδαμινά όσον αφορά την ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες,. Οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Ρωσία ανέρχονται μόλις στο 2%, ωστόσο οι αριθμοί μπορούν να αυξηθούν, κυρίως μέσω του τουριστικού τομέα.
Ωστόσο, προϋπόθεση για την ανάπτυξη των ρωσικών επενδύσεων, τόνισε ο κ. Ντιμιτρίεφ, είναι η επίλυση προβλημάτων που προκαλούν εμπόδια στην υλοποίησή τους.