Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΓΑΠΗ Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...........

Η πιο ισχυρή δύναμη του ανθρώπου είναι η αγάπη. Ταυτόχρονα είναι και αστείρευτη, αφού ο καθένας από μας έχει μεγάλη ποσότητα αγάπης για να την προσφέρει στους συνανθρώπους του. Άραγε, πόση αγάπη δίνουμε στους άλλους κάθε μέρα; Μήπως είμαστε τσιγκούνηδες και μίζεροι και θεωρούμε πως αν δώσουμε αγάπη πιο συχνά θα στερέψει η πηγή μας…;
Η αλήθεια είναι πως καθημερινά πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό μας και στο τέλος της ημέρας να αναρωτιόμαστε αν προσφέραμε απλόχερα το πιο ύψιστο και σημαντικό αγαθό στη ζωή. Μπορούμε και οφείλουμε σε κάθε ευκαιρία να αγκαλιάζουμε το ταίρι μας, το συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη από αγάπη και τρυφερότητα, αφού είναι απεριόριστη η δύναμη της αγάπης που διαθέτουμε. Τι όμορφα που θα ήταν αν κάθε μέρα, όπως ακριβώς λούζομαι το κεφάλι μας, έτσι ακριβώς λούζαμε και τους αγαπημένους μας με όμορφα λόγια. Λόγια εκτίμησης, συγχαρητήρια, εκφράσεις ευγνωμοσύνης και μόνο καλά λόγια γεμάτα θετικά μηνύματα έβγαιναν από το στόμα μας για τους άλλους. Πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος μας.
Δυστυχώς όμως, εκεί που υπάρχει οικονομική κρίση, παρουσιάζεται και ηθική… Όπου υπάρχει έννοια μεγάλη για την οικονομία και τα υλικά αγαθά, εκλείπει όλο και πιο πολύ η φροντίδα και η προσφορά αγάπης. Γιατί άραγε να μην το κατανοούμε, παρά όταν είναι πολύ αργά;  Όταν έχει επέλθει η χρεωκοπία, τότε ίσως να είναι πολύ δύσκολο να ευδοκιμήσει το άνθος της αγάπης. Εκεί που φυτρώνει ο εγωισμός, δεν μπορεί να συνυπάρχει αρμονικά και η αγάπη… Στις σχέσεις που υπερισχύει ο ατομισμός, η κακώς εννοουμένη υπερηφάνεια και ο εγωισμός, σιγά σιγά θα αρχίσει να ατονεί και ο Έρωτας. Δεν θα μείνει χώρος για κείνον - τον Έρωτα - που είναι ο Βασιλιάς και δεν θα υπάρξει δίπλα του θέση, ούτε για την Βασίλισσά του, την Αγάπη.
Η αγάπη είναι αστείρευτη και αυτοτροφοδοτούμενη, σε εμπνέει και γίνεται η κινητήριος δύναμη για την ισορροπία μας. Ας μην ξεχνάμε, πως έχουμε πολύ αγάπη να δώσουμε και πως όσο περισσότερη είναι αυτή που προσφέρουμε, τόσο περισσότερη θα είναι εκείνη που θα λάβουμε από τους άλλους.