Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!

για 2 άτομα
½ πακέτο (και λίγο παραπάνω) σπαγγέτι
2-3 κ.σ. αγουρέλαιο
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5-6 φύλλα βασιλικού, κατά προτίμηση πλατύφυλλου
½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
120 γρ. ντοματίνια άνυδρα, ψιλοκομμένα, ή 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 βάζο μεγάλο (ή 2 μικρά) για μαρμελάδα, με αεροστεγές κλείσιμο 
 
Ρίχνουμε στο βαζάκι το αγουρέλαιο, αλατοπίπερο, τον βασιλικό, το σκόρδο και την ντομάτα. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά. Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα βγάζουμε και όπως είναι καυτά τα μεταφέρουμε στο βαζάκι μαζί με 2-3 κ.σ. από το νερό στο οποίο έβρασαν. Κλείνουμε το βάζο καλά και το κουνάμε σαν «φραπέ». Ανοίγουμε το βαζάκι και σερβίρουμε.