Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ που εξέτασαν εκ νέου τα αποτελέσματα 7 ερευνών, τα άτομα που είχαν καταναλώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα σοκολάτας αντιμετώπιζαν μειωμένο κατά 37% τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής νόσου ενώ ο κίνδυνος να υποστούν εγκεφαλικό μειωνόταν κατά 29%, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν καταναλώσει την ελάχιστη ποσότητα σοκολάτας. 
Ωστόσο, αυτό, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, δεν θα πρέπει να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να στραφούν χωρίς μέτρο στη σοκολάτα.
Ο δρ Όσκαρ Φράνκο, που ηγήθηκε της έρευνας, τόνισε ότι τα περισσότερα είδη σοκολάτας του εμπορίου έχουν υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και λιπαρών και πως η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους, επιβαρύνοντας την καρδιά και αυξάνοντας τον κίνδυνο διαβήτη.
Τα οφέλη της σοκολάτας, τονίζουν οι ειδικοί, προέρχονται από την υψηλή περιεκτικότητά της σε πολυφαινόλες-αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την παραγωγή ουσιών, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της πίεσης.
«Θα πρέπει να καταναλώνουμε σοκολάτα με μέτρο», υποστηρίζει ο δρ Φράνκο.

Στις έρευνες συμμετείχαν συνολικά 114.000 άτομα ενώ δεν έγινε διάκριση μεταξύ μαύρης σοκολάτας ή σοκολάτας γάλακτος.
Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, που πραγματοποιείται στο Παρίσι.