Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το θέμα είναι πως..........

  Στο υπουργείο Οικονομικών, από την προηγούμενη εμπειρία τους, έχουν πλέον διδαχθεί ότι είναι μάταιο να υποστηρίζουν κάτι για το οποίο οι Βρυξέλλες «έχουν πάρει τις αποφάσεις τους».
Γι αυτό και μέσα στα προσεχή δύο 24ωρα θα πρέπει να βρουν μια πολύ πειστική απάντηση στο πρόβλημα. Η τρόικα έρχεται την Τρίτη και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα ρωτήσει.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα εναλλακτικό σενάριο που εξετάζεται είναι αυτός της αύξησης της έμμεσης φορολογίας σε κάποια προϊόντα άμεσης χρήσης. Ωστόσο, οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί.
Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θα ήθελαν επ ουδενί να επισπεύσουν την εναρμόνιση του ειδικού τέλους στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης. εκτιμούν ότι εκεί έχουν εξασφαλίσει σιωπηρώς από την τρόικα μια μικρή ανοχή και δεν θέλουν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι θα είναι η ίδια η τρόικα που θα επιβάλει την επίσπευση, αν δεν έχει λυθεί ο γρίφος έως την προσεχή Τρίτη. Γι αυτό κι όλο το Σαββατοκύριακο στο οικονομικό επιτελείο θα βγουν στο «κυνήγι του χαμένου θησαυρού», που θα τους βοηθήσει να βγουν από το αδιέξοδο.