Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

"Αυλαία" για την Καίτη Λαμπροπούλου




Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή η καταξιωμένη ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου.
Η καλλιτέχνιδα που τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας κατέληξε ήρεμα και ανώδυνα την ώρα που κοιμόταν.
Η νεκρώσιμος τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 3 το μεσημέρι, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Η Καίτη Λαμπροπούλου που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, ξεκίνησε την καριέρα της το 1942, όταν ήταν ακόμη μαθήτρια, αρχίζοντας κρυφά από την οικογένειά της μαθήματα στο θέατρο Τέχνης.
Το θεατρικό της ντεμπούτο  ήταν στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Αγριόπαπια» του Ίψεν την περίοδο 1942-1943, όπου έπαιξε μαζί με τον Κάρολο Κουν.
Με το Θέατρο Τέχνης συνεργάστηκε στα έργα «Σουάνεβιτ», «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Βυσσινόκηπος», «Στέλλα Βιολάντη», «Το πρώτο έργο της Φάννυ», «Δεν μπορείς να ξέρεις», «Χαρούμενα νιάτα», «Βρικόλακες», ενώ ακολούθησε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο υπό τη διεύθυνση του Ροντήρη, με κυριότερες  παραστάσεις: «Φοιτηταί», «Ζητείται υπηρέτης», «Συρανό ντε Μπερζεράκ» «Το φιντανάκι» «Λοκαντιέρα», «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» και «Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ».
Στη συνέχεια ακολούθησε τον Ροντήρη στην Ελληνική Σκηνή, ενώ συνεργάστηκε και με άλλους θιάσους σε πολλές παραστάσεις.
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1951 στην ταινία «Το παιδί μου πρέπει να ζήσει», όπως και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως «Θέατρο της Δευτέρας», ενώ ξεχώρισε η συνεργασία της τόσο θεατρικά όσο και κινηματογραφικά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Στις 20 Δεκεμβρίου 2004,  τιμήθηκε με το έπαθλο «Κυβέλη» για τη συνολική της θεατρική προσφορά.
Ήταν παντρεμένη με το δημοσιογράφο και σεναριογράφο Γιώργο Ρούσσο.

Δήμητρα Σέττα