Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Με μυστικό λογαριασμό πλήρωνε τις πόρνες ο Μπερλουσκόνι




Συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός μέσω του οποίου ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλοσκόνι, πλήρωνε τις πόρνες πολυτελείας βγήκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την  εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena με την Νικόλ Μινέττι, που κατηγορείται για μαστροπεία, να λαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέσω εμβασμάτων για τα κορίτσια της.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι εκτός από την Μινέτι, η οποία κατηγορείται για προαγωγή πορνείας, υπάρχουν και άλλες που λάμβαναν από πέντε μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ έκαστη.

Ο ιταλικός τύπος επίσης δημοσιεύει νέες λεπτομέρειες από την ανάκριση της 26χρονης Νικόλ Μινέτι, η οποία φέρεται να δήλωσε ότι μετά τον χωρισμό του Καβαλιέρε από την Βερόνικα Λάριο, δηλαδή τους τελευταίους 18 μήνες είχε σταθερή σχέση μαζί του.

Νωρίτερα, κάτι παρόμοιο είχε υποστηρίξει ο Μπερλουσκόνι σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης.

«Τα πάρτι στην βίλα του Άρκορε ήταν απόλυτα αθώα, από την στιγμή που πολύ συχνά, παραβρέθηκε και μια κυρία με την οποία είχα στενότατο δεσμό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την Πέμπτη η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει σχετικά με το αίτημα των εισαγγελέων να μπορέσουν να διατάξουν έφοδο στα γραφεία του λογιστή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το κεντροδεξιό κόμμα του Μπερλουσκόνι και η Λέγκα του Βορρά πρόκειται να εκφρασθούν αρνητικά, αλλά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αβέβαιο.


Δήμητρα Σέττα