Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης...


Η Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης καθιερώθηκε το 1991 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μεταφραστών (FIT) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου, με στόχο να προβάλει τα αιτήματα του κλάδου και να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του επαγγέλματος σε παγκόσμια κλίμακα.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μεταφραστών έχει ως μέλη της 80 οργανώσεις από 60 χώρες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 60.000 επαγγελματίες και διερμηνείς. Μέλη της FIT από την Ελλάδα είναι η Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών και Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας.

ΠΗΓΗ: SAN SIMERA

Ο κ. Χριστόφιας σε δημόσια ανακοίνωσή του.

«Θέλω να υπογραμμίσω ξανά σε όλους όσους προσπαθούν να αμφισβητήσουν αυτό το δικαίωμα της Κύπρου ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας σε δημόσια ανακοίνωσή του.
Επίσης, ο κύπριος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ταραχές, απειλές και εμπλοκές της Τουρκίας είναι αβάσιμες, καθώς «αποτελούν ένα πρόσχημα, που καλύπτει τις επεκτατικές της βλέψεις για την Κύπρο».

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ που εξέτασαν εκ νέου τα αποτελέσματα 7 ερευνών, τα άτομα που είχαν καταναλώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα σοκολάτας αντιμετώπιζαν μειωμένο κατά 37% τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής νόσου ενώ ο κίνδυνος να υποστούν εγκεφαλικό μειωνόταν κατά 29%, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν καταναλώσει την ελάχιστη ποσότητα σοκολάτας. 
Ωστόσο, αυτό, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, δεν θα πρέπει να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να στραφούν χωρίς μέτρο στη σοκολάτα.
Ο δρ Όσκαρ Φράνκο, που ηγήθηκε της έρευνας, τόνισε ότι τα περισσότερα είδη σοκολάτας του εμπορίου έχουν υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και λιπαρών και πως η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους, επιβαρύνοντας την καρδιά και αυξάνοντας τον κίνδυνο διαβήτη.
Τα οφέλη της σοκολάτας, τονίζουν οι ειδικοί, προέρχονται από την υψηλή περιεκτικότητά της σε πολυφαινόλες-αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την παραγωγή ουσιών, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της πίεσης.
«Θα πρέπει να καταναλώνουμε σοκολάτα με μέτρο», υποστηρίζει ο δρ Φράνκο.

Στις έρευνες συμμετείχαν συνολικά 114.000 άτομα ενώ δεν έγινε διάκριση μεταξύ μαύρης σοκολάτας ή σοκολάτας γάλακτος.
Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

ΟΑΕΔ.........

 Το «πράσινο φως» για το πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων απασχόλησης σε ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας δόθηκε με κοινή υπουργική απόφαση, που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.
Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει μέσω ΟΑΕΔ με την επιχορήγηση του 40% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για 12 μήνες.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 19 εκατ. ευρώ και κατανέμεται σε ετήσια βάση ως εξής: Τα 3 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως το τέλος του 2011 και τα υπόλοιπα 16 εκατ. ευρώ το 2012.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι να διαθέτουν άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ σε ισχύ, να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος και να μην έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού 3 μήνες πριν από την ένταξή τους.


Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου.


Δεν θεωρείται μείωση προσωπικού η καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης, εφόσον προσκομισθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.


Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:


α) Ξενοδοχοϋπάλληλοι οι οποίοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα απασχολούνται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και οι οποίοι συνεχίζουν να απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης που απασχολούνταν κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα, για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών και,


β) ξενοδοχοϋπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, υπό την προϋπόθεση να έχει γίνει έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης επέκταση της σύμβασής τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος.


Δικαιούχοι του προγράμματος είναι: Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: Ξενοδοχεία κλασικού τύπου. Ξενοδοχεία τύπου μοτέλ. Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων. Ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων. Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (κάμπινγκ).

Ξεκινά η απογραφή πληθυσμού στα Σκόπια..........

Αύριο ξεκινά η απογραφή πληθυσμού στα Σκόπια, που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.
Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των παραιτήσεων της επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής Απογραφής (ΚΕΑ), Βέσνα Γιάνεφσκα.(σ.σ. σλαβομακεδονικής εθνικής καταγωγής), που κατήγγειλε ότι τα αλβανικής και τουρκικής εθνικής καταγωγής μέλη της ΚΕΑ ετοιμάζουν να φαλκιδεύσουν την απογραφή.
Επίσης, το βράδυ της Πέμπτης παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΑ, Αμπντουλμενάφ Μπετζέτι, (σ.σ αλβανικής εθνικής καταγωγής), ο οποίος πρόσφατα είχε διατυπώσει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με το εάν θα επιτραπεί να απογραφούν όλοι οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ.
Οι αναλυτές των Σκοπίων υποστηρίζουν ότι οι διαφωνίες μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών μελών της ΚΕΑ, αντανακλάτην αλληλοκαχυποψία που επικρατεί μεταξύ των δύο μεγάλων εθνικών κοινοτήτων της ΠΓΔΜ, σχετικά με το ποσοστό του πληθυσμού της καθεμίας, στη χώρα.
Αιτία των έντονων διαφωνιών αποτέλεσαν οι διαφορετικές ερμηνείες στο νόμο για την απογραφή, σχετικά με το ποιοι μπορούν να απογραφούν από τους πολίτες της ΠΓΔΜ που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Έκτακτες γενικές συνελεύσεις της Eurobank και της Alpha Bank...

Στις 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις της Eurobank και της Alpha Bank, με θέμα την έγκριση του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης τους.
Την ίδια ημερομηνία, θα συνέλθει εκτάκτως και η γενική συνέλευση της Γενικής Τράπεζας,προκειμένου να αποφασίσει νέα κεφαλαιακή ενίσχυση, ύψους 575 εκατ. ευρώ, με την έκδοση νέων μετοχών.
Στις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), αλλά και της Τ Bank, που αναβλήθηκαν λόγω μειωμένης απαρτίας, με σκοπό τη συγχώνευση διά απορροφήσεως της T Bank από το ΤΤ.

Έντονο είναι το ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα....

Έντονο είναι το ρωσικό ενδιαφέρον που εκφράζεται για επενδύσεις στην Ελλάδα, ωστόσο η υλοποίηση των προγραμμάτων βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση της πολιτικής που θα εφαρμόσει η χώρα μας σε αρκετούς τομείς.
Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε κατά τις εργασίες του ελληνορωσικού επιχειρηματικού συνεδρίου, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Μόσχας.
Το συνέδριο ξεκίνησε σήμερα, και θα συνεχιστεί το Σάββατο με θεματικά work shop, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα.
Ο πρόεδρος του ιδρύματος στρατηγικών επεξεργασιών, Μ. Ντιμιτρίεφ, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν στοιχεία για τις επενδύσεις ρώσων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για το τι θα μπορούσε η Ρωσία να κάνει για τη χώρα μας.
Μέχρι σήμερα τα νούμερα είναι σχεδόν μηδαμινά όσον αφορά την ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες,. Οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Ρωσία ανέρχονται μόλις στο 2%, ωστόσο οι αριθμοί μπορούν να αυξηθούν, κυρίως μέσω του τουριστικού τομέα.
Ωστόσο, προϋπόθεση για την ανάπτυξη των ρωσικών επενδύσεων, τόνισε ο κ. Ντιμιτρίεφ, είναι η επίλυση προβλημάτων που προκαλούν εμπόδια στην υλοποίησή τους.

Τό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων!!!!

Την Τρίτη  4 Οκτωβρίου  στην αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας     Χαϊνά 93  ,στις 7 το απόγευμα  θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΡΑΚΑΡΕ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;


Ερώτημα προς την Δημοτική Αρχή κατέθεσε ο Χρήστος Παγώνης, ο οποίος ζητά να μάθει για ποιο λόγο, το τελευταίο διάστημα, πέφτουν ανεπεξέργαστα λύματα στην θάλασσα από τον βιολογικό της Χαλκίδας, τα οποία λύματα, όπως είναι φυσικό μολύνουν και το νερό και τις ακτές. Η διαπίστωση αυτή έχει γίνει και από τους κατοίκους της Αγ. Μαρίνας, αφού οι οσμές από τον βιολογικό καθαρισμό έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Τελικά, ο Δήμαρχος πρέπει να μας πει εάν ο βιολογικός καθαρισμός έχει φρακάρει και δεν επαρκεί πλέον για να καλύψει τις ανάγκες ή εάν γίνεται οικονομία στα υλικά με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες λυμάτων να πέφτουν στην θάλασσα χωρίς επεξεργασία. Εάν ξέρει βέβαια τι συμβαίνει ο Θανάσης Ζεμπίλης, ο οποίος συχνά χρησιμοποιεί την φράση “Δεν ήξερα”. 

SOROPOULOS'S BLOG

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης...

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 29 μη πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και πρώην στελεχών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ελληνικών Ναυπηγείων, άσκησε ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης για τη σκανδαλώδη υπόθεση των υποβρυχίων.
Σε βάρος των 29 εκδόθηκε μάλιστα και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Στηριζόμενος στο πολυσέλιδο πόρισμα της Εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, η οποία διενήργησε τη σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο Οικονομικός Εισαγγελέας άσκησε διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα που επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη.
Ειδικότερα, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι 29 είναι:
• ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση
• απλή συνέργεια στην ως άνω πράξη
• παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση
• απιστία στην υπηρεσία κατά του δημοσίου τελεσθείσα με ιδιαίτερα τεχνάσματα με όφελος και ζημία άνω των 150.000 ευρώ
• άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη
• απλή συνέργεια σε ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου
• νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Αντίθετα, ο Οικονομικός Εισαγγελέας έκρινε ότι για εννέα άτομα, τα οποία είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, η υπόθεση πρέπει να αρχειοθετηθεί.
Η ογκοδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων τύπου 214 για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, θα περάσει στα χέρια ανακριτή.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται η υπόθεση λόγω της σοβαρότητάς της να ανατεθεί σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή, όπως άλλωστε έχει γίνει με όλες τις μεγάλες υποθέσεις (Siemens, Βατοπέδι, τρομοκρατία, ομόλογα κα.).

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Έπειτα από την ανακοίνωση χθες των τεσσάρων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς συμπεριλαμβανομένου και του Φ. Κουβέλη σύμφωνα με την οποία παραιτούνται από τις αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής, σήμερα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης με επιστολή του προς το γραμματέα της Βουλής αποποιείται του δικαιώματος χρήσης του βουλευτικού αυτοκινήτου.
Ο Ηλίας Πολατίδης, είχε επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο πέρυσι και σήμερα επαναβεβαιώνει την παλαιότερη απόφασή του, αποποιούμενος και τη νέα μίσθωση.
Ζητά δε, το αντίτιμο που θα κατέβαλε η Βουλή για τη μίσθωση του αυτοκινήτου του (1.200 ευρώ μηνιαίως), να κατατίθεται στο λογαριασμό για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

ΙΚΑ

Λήγει αύριο Παρασκευή η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Στόχος του μέτρου είναι η αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους και η απογραφή είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εκ νέου έναρξη καταβολής της σύνταξης.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, έχει διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονικό όριο που έχει τεθεί.

Μέχρι και αύριο λοιπόν, 30 Σεπτεμβρίου, οι συνταξιούχοι μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με πρόσφατη εξουσιοδότηση-θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να μεταβεί, με τα ίδια δικαιολογητικά, στο υποκατάστημα ΙΚΑ του τόπου κατοικίας του δικαιούχου και όχι στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ μέχρι πριν από λίγες μέρες είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΕΔΩ!!!!

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την παράταση της μεταγραφικής περιόδου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου για τους παίκτες των Ηρακλή, Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίες από τη στιγμή που δεν εξασφάλισαν πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ υποβιβάστηκαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα, το οποίο είναι ερασιτεχνικό, οπότε τα συμβόλαια των παικτών λύνονται (μόλις επικυρωθούν οι βαθμολογίες).

Έτσι, ήδη ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση των Σανκαρέ, Ουμπίντες, Γιακούποβιτς, Ακόστα, ενώ ο Ολυμπιακός πρόκειται να ανακοινώσει τους Μόνχε, Ζαραδούκα και ο Αστέρας Τρίπολης τον Μπρέσκα. Και φυσικά το... πλιάτσικο στους παίκτες των τριών ομάδων δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.

Από τη Δευτέρα η διαδικασία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων...

Mε τη συνδρομή μηχανικού και ηλεκτρονικά ξεκινά από τη Δευτέρα η διαδικασία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Στη ρύθμιση θα ενταχθούν περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυθαιρέτων και το Δημόσιο υπολογίζει ότι θα βάλει στα ταμεία του μέχρι το τέλος της χρονιάς 600 - 700 εκατ. ευρώ. Σε βάθος χρόνου υπολογίζεται ότι θα εισπραχθούν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.
Βασικό σημείο των νέων ρυθμίσεων είναι η υποχρέωση που επιβάλλεται πλέον στους πολίτες, όταν μεταβιβάζουν ακίνητο, να επισυνάπτουν δήλωση που θα συνοδεύεται από βεβαίωση μηχανικού, με την οποία θα πιστοποιεί ότι δεν υπάρχει αυθαιρεσία.
Σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος οι υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι που αφορούν τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κάτοχος αυθαιρέτου θα πρέπει να απευθυνθεί υποχρεωτικά σε μηχανικό που έχει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ μέσω του οποίου θα γίνεται η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών.
Ο μηχανικός κάνει αυτοψία και αναλαμβάνει τη συλλογή των στοιχείων τα οποία απαιτούνται για τη συμπλήρωση της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.
Με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτονται και οι Πολεοδομίες και τα ΚΕΠ καθώς το σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο συμπληρώνεται και καταχωρείται στο σύστημα ηλεκτρονικά.
Η πληρωμή του παραβόλου, το κόστος του οποίου κυμαίνεται από 500 ευρώ έως 6.000 ευρώ, ανάλογα το κτίσμα και τη χρήση, καταβάλλεται στις τράπεζες κι όχι στην εφορία και στη συνέχεια συμψηφίζεται με το ειδικό πρόστιμο.
Ο μηχανικός υποβάλλει τις μελέτες και πάλι ηλεκτρονικά και λαμβάνει τον τελικό υπολογισμό του προστίμου και τον επαναπροσδιορισμό των δόσεων. Όταν το πρόστιμο αποπληρωθεί, το σύστημα αποστέλλει βεβαίωση ρύθμισης αυθαιρέτου η οποία πρέπει να θεωρηθεί από την πολεοδομία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!

Στην κατάσχεση μισθών οφειλετών του δημοσίου προχωρά η Εφορία, με βάση τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών που προβλέπονται στη φορολογική νομοθεσία.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί και σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και σε συντάξεις, διευκρινίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι προϋπόθεση είναι το εναπομείναν υπόλοιπο της κατάσχεσης να μην είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.

Οι πιο σκληρές γυναίκες της τηλεόρασης.

Από την «Βιονική γυναίκα» της δεκαετίας του 70 στην Ζήνα, είναι οι πιο σκληροτράχηλες ηρωίδες που εμφανίστηκαν σε αμερικάνικα σίριαλ. Άλλες με υπερφυσικές δυνάμεις, άλλες με άριστες γνώσεις των πολεμικών τεχνών ή με ζηλευτές ερευνητικές ικανότητες, όλες τους είναι οι πιο σκληρές γυναίκες της αμερικανικής τηλεόρασης.



Η Lynda Carter ως Wonder Woman
Οι πιο σκληρές γυναίκες των τηλεοπτικών σειρών (2)

Η Lindsay Wagner ως Βιονική Γυναίκα
Οι πιο σκληρές γυναίκες των τηλεοπτικών σειρών (3)

Η Gillian Anderson ως πράκτορας Σκάλι στα X-Files
Οι πιο σκληρές γυναίκες των τηλεοπτικών σειρών (4)

H Lucy Lawless ως Ζήνα
Οι πιο σκληρές γυναίκες των τηλεοπτικών σειρών (5)

Η Petta Wilson ως Νικίτα
Οι πιο σκληρές γυναίκες των τηλεοπτικών σειρών (6)

Η Sarah Michelle Gellar στο ρόλο της Buffy, Η Βαμπιροφόνισσα
Οι πιο σκληρές γυναίκες των τηλεοπτικών σειρών (7)

Η Jennifer Gardner στο Alias
Οι πιο σκληρές γυναίκες των τηλεοπτικών σειρών (8)

H Summer Glau στο Terminator: The Sarah Connor Chronicles
Οι πιο σκληρές γυναίκες των τηλεοπτικών σειρών (9)

Η Maggie Q στο ρόλο της Νικίτα στην επανέκδοση της σειράς
Οι πιο σκληρές γυναίκες των τηλεοπτικών σειρών (10)

Πηγή: mediagate.gr

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!


Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Κουτσούκου, το οποίο διαβιβάστηκε τη Τετάρτη στη Βουλή, τα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα έχουν ήδη υποβάλλει σχετικά υπομνήματα για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών και συγκεκριμένα για παράνομη πρόκληση ζημιάς κατά την παροχή υπηρεσιών τους και τη χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών.
Μάλιστα, αναμένεται η τοποθέτηση της Τραπέζης της Ελλάδος πριν εκδοθεί απόφαση από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας.    
Όπως αναφέρει και η "Ελευθεροτυπία",  η έρευνα ξεκίνησε  τον Αύγουστο του 2011, μετά από καταγγελίες ενώ η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είχε υποστηρίξει ότι η μονομερής ανάληψη μισθών και συντάξεων από λογαριασμούς μισθοδοσίας είναι μη νόμιμη και καταχρηστική και προειδοποίησε ότι θα επιβάλλονται κυρώσεις.    
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τράπεζες δεν περιορίζονται μόνο στις μονομερείς «αναλήψεις» από τους λογαριασμούς, αλλά εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να χαρατσώνουν τους πελάτες τους, με τον υφυπουργό Γ. Κουτσούκο να επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται πλήθος νέων αμφιλεγόμενων χρεώσεων. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
* η επιβολή μηνιαίων εξόδων καθυστέρησης, τα οποία χρεώνονται πέραν των νόμιμων τόκων υπερημερίας (διπλό χαράτσι),
* χρέωση εξόδων επικοινωνίας,
* χρέωση εξόδων εξέτασης αιτημάτων, ακόμη και όταν πρόκειται για προεξόφληση ενός δανείου,
* χρέωση λειτουργικών εξόδων της τράπεζας,
* χρέωση υποτιθέμενων δαπανών της τράπεζας που ωστόσο δεν φαίνεται να συνδέονται με δαπάνες προς τρίτους κ.ά.
Σημειώνεται ότι το ενημερωτικό έγγραφο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκου Παρασύρη, ο οποίος επικαλούνταν καταγγελίες του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου για αθέμιτες πρακτικές εις βάρος επιχειρήσεων και καταναλωτών.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Σύμφωνα με την εταιρεία οικονομικών μελετών Roubini Golbal Economics...

Εαν η Ελλάδα γυρίσει στη δραχμή τότε θα πρέπει να γίνει υποτίμηση εως και 120% από την αξία που είχε όταν σφραγίστηκε η ισοτιμία της με το ευρώ.


Όταν καλωσορίζαμε το ευρώ το ανταλλάσαμε με 340,075 δραχμές.
 

Η Roubini Golbal Economics εκτιμά πως για να μειωθούν τα ελλείμματα της Ελλάδας θα πρέπει να υποτιμξθεί η νέα δραχμή κατά 120% από την παλιά ισοτιμία.


''Υπό την προϋπόθεση ότι οι επενδυτές απαιτούν από την Ελλάδα να μειώσει στο μισό την αρνητική καθαρή της θέση σε δύο χρόνια, εκτιμούμε πως η νέα δραχμή θα πρέπει να είναι 120% πιο αδύναμη, σε πραγματικούς όρους.Αυτό δεν θα ήταν παράλογο.Θα αντιμετώπιζε άμεσα το επαχθές και πραγματικό πρόβλημα του βάρους των χρεών της ελληνικής οικονομίας'' τονίζει η εταιρεία συμφερόντων του οικονομολόγου Ν.Ρουμπινί.
 
http://24wro.blogspot.com/

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ!!!!!

Tι κοινό έχουν οι γυναίκες οδηγοί και οι πατάτες;
 
- Kαι τις δυο τις μαζεύουν από τα χωράφια!


ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!!!!!