Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ!!!

ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ


Υλικά:
1 κιλό φλούδες νερατζιού
1200 γρ ζάχαρη
1 κουτί γλυκόζη (προαιρετικά)
1 ποτήρι του νερού,νερό
1 λεμόνι (χυμό)
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Ξύνουμε τα νεράτζια, (ώστε να φύγει η εξωτερική επιφάνεια) στον τρίφτη και τα κόβουμε 6 λουρίδες, αν είναι μεγάλα. Τα τυλίγουμε και τα περνάμε σε διπλή κλωστή με την βελόνα κάνοντάς τα κολλιέ.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα νεράτζια και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν πολύ και ξεπικρίσουν.
Τα βγάζουμε από την κλωστή, τα πιέζουμε λίγο για να βγει το πολύ νερό και μετά τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τα παραπάνω υλικά (προσθέτω και την γλυκόζη για να μην ζαχαρώσει).
Τα βράζουμε έως ότου "δέσει" το γλυκό και άμα κρυώσει τα βάζουμε σε βαζάκια.