Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ!!!!!!!!!!!



1. Καθίστε με τέτοιο τρόπο, ώστε τα πόδια σας να ακουμπούν στο πάτωμα ή σε κάποια άλλη αναπαυτική θέση και ακουμπήστε τα χέρια σας στους γοφούς σας.

2. Διαλέξτε μια φράση, εικόνα ή προσευχή για να αυτοσυγκεντρωθείτε σε αυτήν. Μπορείτε επίσης να αυτοσυγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας.

 
3. Εισπνεύσετε αργά και βαθιά από τη μύτη και εκπνεύστε από το στόμα. Αν αναπνέετε σωστά, το στομάχι σας και όχι ο θώρακας σας πρέπει να ανασηκώνετε ελαφρά στην αρχή κάθε αναπνοής.

4. Κλείστε τα μάτια.

5. Καθώς αναπνέετε, χαλαρώστε σταδιακά τους ώμους και τα χέρια σας. Προσέξτε τα δόντια σας να μην είναι σφιγμένα. Απαλές, ελεγχόμενες αναπνοές βοηθούν στη χαλάρωση της μυϊκής έντασης και του άγχους. Κατά τη διάρκεια των αναπνοών επαναλάβετε τη λέξη, φράση ή προσευχή καθώς εκπνέετε.

6. Υιοθετείστε μια παθητική διάθεση, χωρίς να ανησυχείτε πώς τα πάτε. Όταν έρχονται άλλες σκέψεις στο μυαλό προσπαθήστε μέσω της χαλάρωσης και της επανάληψης της φράσης να τις διώξετε.

7. Συνεχίστε για 10 – 20 λεπτά.

8. Εφαρμόστε την τεχνική μία ή δύο φορές την ημέρα (κατά προτίμηση νωρίς το πρωί ή και το βράδυ πριν ξαπλώσετε για ύπνο) .