Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Κάθε φορά που ξεπαγώνετε κρέας ή ψάρι ή συκώτι από την κατάψυξη, αφήστε το να ξεπαγώσει στη συντήρηση του ψυγείου είτε σε θερμοκρασία δωματίου. 
Μην το βάζετε ποτέ σε λεκάνη με ζεστό νερό, γιατί με αυτόν τον τρόπο τα βακτηρίδιά που έχει το κρέας πολλαπλασιάζονται τόσο, ώστε να ενδέχεται να γίνουν επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
 


Αν το γάλα που ζεσταίνετε σας κόλλησε  ή  κάηκε στον πάτο του σκέυους, 
η δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί αν ρίξετε αμέσως λίγο αλάτι.....


Δήμητρα Σέττα