Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η προτασή μας για ένα χαλαρωτικό τσάι!!!!

Υλικά για μία κούπα:
 

5-6 φύλλα λουίζας
1 1/2 κουταλιά του γλυκού λεβάντα
1 κούπα φυσικό μεταλλικό νερό
1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Υλικά για ένα λίτρο:
1 κούπα φύλλα λουίζας
3 κουταλιές της σούπας λεβάντα
1 λίτρο φυσικό μεταλλικό νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι


Εκτέλεση:
 

Βράστε το  μεταλλικό  φυσικό νερό στους  (100° Κελσίου ) και έπειτα  ρίξτε τα φύλλα λουίζας και τα άνθη λεβάντας.
Περιμένετε  να βγάλουν το άρωμα τους για 4-5 λεπτά και αφού το σουρώσετε και το σερβίρετε στην αγαπημένη σας κούπα, προσθέστε το μέλι.
Χαλαρώστε και απολαύστε το.

Παραλλαγές:
 

Επίσης μπορείτε  να φτιάξετε το ρόφημα του ενός λίτρου και να το βάλετε στο ψυγείο. Έτσι θα απολαύσετε το χαλαρωτικό ποτό σας παγωμένο οπουδήποτε ακόμη και στο γραφείο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μία άλλη ιδέα είναι να φτιάξτε παγάκια από το ρόφημα που ετοιμάζετε και όχι από νερό καθώς έτσι θα διατηρήσετε τη γεύση του ποτού σας αναλλοίωτη.

Παραπάνω δίνουμε την δική μας ιδέα προκειμένου να ετοιμάστε το ρόφημα σας . Εσείς δοκιμάστε διάφορες εναλλακτικές με τις ποσότητες και φέρτε τη στα μέτρα σας. Μπορείτε α χρησιμοποιήσετε απλή ζάχαρη ή μαύρη αν δεν σας βρίσκεται καλό μέλι. 

Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε το ρόφημα του ενός λίτρου και να το βάλετε στο ψυγείο. Έτσι θα απολαύσετε το χαλαρωτικό ποτό σας παγωμένο ακόμα και στο γραφείο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φτιάξτε παγάκια από το ρόφημα που ετοιμάζετε και όχι από νερό καθώς έτσι θα διατηρήσετε τη γεύση του ποτού σας αναλλοίωτη.


ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΤΤΑ