Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ..............ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ!!!

Παραλία Αγκάλης

Η Αγκάλη είναι μια πολύ όμορφη παραλία με καθαρή αμμουδιά και πολλούς φυσικούς κόλπους. Από αρχαιότητα  ακόμη έχει αποκαλυφθεί ότι στο βόρειο άκρο της παραλίας υπάρχουν ελάχιστα δείγματα οχυρών, κλασσικών χρόνων, ενώ σε ποιό  πρόσφατες έρευνες ανακαλύφθηκε  ότι στην περιοχή  βρισκόταν η παλιά ευβοϊκή πόλη Τρύγχαι. Αξίζει να σημειωθεί ότι  στην ευρύτερη περιοχή της Αγκάλης είναι ο μονόχωρος ναός του Αγίου Βασιλείου που βρίσκεται κοντά στα ελάχιστα ερείπια που αναφέραμε. Η ομορφιά της φύσης και η ανατολή το ήλιου, η γαλήνη και η ηρεμία  είναι μερικά απ’ αυτά που θα συναρπάσουν και θα αγγίξουν την ψυχή τού επισκέπτη. Σέ όλη την παραλία θα συναντήσετε παραδοσιακά ταβερνάκια και θα απολαύσετε τα ντόπια προϊόντα και ιδίως τα ολόφρεσκα ψάρια τους...





                        Λίμνη
Η Λίμνη είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Βόρειας Εύβοιας που αποτελεί σήμερα την πρωτεύουσα του ομώνυμου Δήμου. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων, τα ταβερνάκια πάνω στο κύμα, οι καφετέρειες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την υπέροχη θάλασσα θα αγγίξουν την καρδιά σας , τα ξύλινα παγκάκια στον πεζόδρομο πλάι στη θάλασσα συνθέτουν μια εικόνα που εύκολα θα συναγωνιζόταν τα δημοφιλέστερα νησιά της χώρας. Ο παραλιακός δρόμος της Λίμνης προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες, όλες τις ώρες της ημέρας. Ιδιαίτερα λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, όταν η παραλία χρωματίζεται από το τελευταίο φως της ημέρας, το σκηνικό γίνεται τόσο γαλήνιο, σχεδόν ονειρικό. Στην Λίμνη υπάρχουν αρκετές τοποθεσίες που αξίζει να επισκεπτείτε, όπως ο Ναός του Αγίου Χριστοδούλου που είναι μέσα σε σπηλιά, ο Ναός Ζωοδόχου Πηγής και η Μονή Γαλατάκι. Επίσης στην πόλη λειτουργούν δύο αξιόλογα μουσεία, το ιστορικό και το λαογραφικό. Στο λαογραφικό μουσείο φυλάσσονται αρχαία έγγραφα της πόλης, όπως και άλλα ευρήματα που έχουν εντοπίσει οι κάτοικοι. Τα τελευταία χρόνια γίνονται σημαντικές εκδηλώσεις, τα επονομαζόμενα Ελύμνια, που έχουν διάρκεια 45 ημέρες και φιλοξενούν παρουσιάσεις βιβλίων, χορευτικές εκδηλώσεις, αθλητικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις,εκθέσεις ζωγραφικής,εκθέσεις χειροποίητων χαλιών που δημιουργούνται με κόπο και μεράκι από τις γυναίκες που εργάζονται στον γυναικείο συνεταιρισμό Λίμνης Ευβοίας..




Κερασιά









Η Κερασιά ίσως είναι από τα ορεινότερα χωριό της Βόρειας Εύβοιας κτισμένο σε 600 μέτρα υψόμετρο. Στην  περιοχή της Κερασιάς υπάρχει το απολιθωμένο δάσος όπου οι επιστήμονες έχουν βρει τεράστιο ενδιαφέρον μιας και εξετάζουν τα απολιθώματα από τα θηλαστικά της παλαιοντολογικής εποχής.. Σύμφωνα με μελέτες η πανίδα της περιοχής ήταν ιδιαίτερα πλούσια, μεταξύ άλλων περιλάμβανε μαχαιρόδοντες τα οποία πρέπει να μοιάζανε με τα λιοντάρια, ελαδοθήρια κάτι σαν καμηλοπάρδαλης αλλά με χαμηλό λαιμό και χαλικοθήρια κάποια μεγάλα θηλαστικά που τρέφονταν με φύλλα, ενώ έχουν βρεθεί κρανία από ρινόκερο και μάλιστα με δύο κέρατα.




Δρυμώνας










Πολύ κοντά στην όμορφο μεταβυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ βρίσκεται το χωριό Δρυμώνας. Το όνομά του φαίνεται να το πήρε από το δριμύ ψύχος που κάνει τον χειμώνα στην περιοχή ή από τα δρύινα δάση που αγκαλιάζουν το χωριό. Δίπλα στο χωριό υπάρχει ένα πάρκο εκπληκτικής ομορφιάς: Τα μονοπάτια του, πλαισιωμένα από σπάνια είδη χλωρίδας, εκτείνονται σε μήκος 850 μέτρων, για να καταλήξουν σε έναν μοναδικής ομορφιάς καταρράκτη, τα νερά του οποίου γεμίζουν μια μικρή, καταπράσινη λίμνη. Λίγο πιο πάνω βρίσκεται το οροπέδιο Μακρολίβαδο, από το οποίο περνά ένας καινούργιος δρόμος που ενώνει την Κερασιά, ως τελευταίο χωριό του Δήμου Νηλέως με την Κοκκινομηλιά που είναι το τελευταίο χωριό του Δήμου Ιστιαίας.




Γούβες








Οι Γούβες βρίσκονται πάνω στον επαρχιακό δρόμο Ιστιαίας-Χαλκίδας και απέχει13 χλμ. από την Ιστιαία. Στις Γούβες βρίσκετε ο γνωστός πύργος των Γουβών, που αργότερα έγινε ιδιοκτησία του ποιητή Δροσίνη, το οίκημα χρονολογείται μετά το 1800 και κατασκευάστηκε από τον Ιμπραήμ Αγά...