Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μία όμορφη συμβουλή για να παίξουν οι μικροί μας φίλοι ή όσοι είστε γονείς να παίξετε μαζί με τα παιδάκια σας.....

Μια πολύ όμορφη πρόσκληση για αυτό το πάρτι είναι στην πρώτη σελίδα να προσκαλείτε τα παιδιά να παίξουν τους σεφ και στο εσωτερικό της πρόσκλησης να έχετε τα στοιχεία για το πάρτι.

Ο διάκοσμος χαρούμενος με τραπεζομάντηλα λευκά και κόκκινα. Το τραπέζι της κουζίνας καλυμμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο και σε κάθε καρέκλα γύρω από το τραπέζι καπελάκια και ποδιές μαγειρικής. Επίσης χάρτινα πιάτα και πετσετάκια. Κάθε παιδί που θα έρχεται θα φορά τα ρούχα του σεφ και θα το βγάζεται και μια φωτογραφία έτσι ντυμένο και με πολλά μπαλόνια στα χέρια. Όταν τα παιδιά θα παίζουν μπορείτε να τους δώσετε να κολλήσουν τη φωτογραφία που τους βγάλατε επάνω σε ένα κουτάκι για γλυκά.

Αντί να βρουν τα καπέλα έτοιμα μπορείτε να βάλετε σε κάθε καρέκλα τα υλικά για τα φτιάξουν τα ίδια τα παιδιά με φύλλα από χαρτί λευκό που θα τσαλακώσουν για να δείχνει φουσκωμένο. Ύστερα με μαρκαδόρους μπορούν να διακοσμήσουν και τις χάρτινες ποδιές τους. Επίσης μπορούν να ζωγραφίσουν τα μπαλόνια τους και να γράψουν και τα ονόματά τους.

Αφού ετοιμάσουν τα παιδιά την ενδυμασία τους θα τους δώσετε μικρά μαγειρικά σκεύη και λίγη ζύμη στο καθένα για να φτιάξουν τα δική τους λιχουδιά. Πλαστικά μαχαιράκια για να κόβουν τη ζύμη, πλάστες ζύμης που θα έχετε φτιάξει από βέργες δένδρου καλά γυαλισμένες με γυαλόχαρτο, και αλουμινένια μικρά ταψάκια.

Σε πρώτη φάση θα φτιάξουν τα παιδιά το κάθε ένα τη δική του πίτσα. Θα έχετε αγοράσει από μια έτοιμη βάση πίτσας για κάθε παιδί και σε διάφορα μπολ θα έχετε υλικά για να τα προσθέσουν. Για να ξέρει το παιδί ποια είναι η δική του φτιάξτε ένα σχεδιάγραμμα σε ένα χαρτί με το όνομα του κάθε παιδιού στη θέση της πίτσας όπως την έχετε τοποθετήσει στο φούρνο.

Τα παιδιά θα το χαρούν πολύ εάν φτιάξουν και τα δικά τους κέικ. Προηγουμένως φτιάξτε εσείς μικρά κέικ ανάμεικτα με λευκή ζύμη και σοκολάτα. Αφού τα ψήσετε δώστε στα παιδιά να τα διακοσμήσουν με τις πλαστικές σπάτουλες με παγωμένο χρωματιστό ζελέ και να διασκορπίσουν μικρά ζαχαρωτά. Κάθε παιδί θα πάρει το κέικ του μέσα στο κουτάκι των ζαχαρωτών που έχει κολλήσει τη φωτογραφία του μαζί με τη σπάτουλα που χρησιμοποίησε.
Σ' αυτό το πάρτι τα παιδιά θα αισθανθούν πολύ δημιουργικά απολαμβάνοντας μαζί με τις λιχουδιές που θα τους έχετε φτιάξει και τα δικά τους …γευστικά δημιουργήματα!