Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μία πρωτότυπη συνταγή για γλώσσα....

Υλικά
600 γρ. κατεψυγμένα φιλέτα γλώσσας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένος ξερός βασιλικός ή
3 κουταλάκια φρέσκους βασιλικός
20 γρ. βούτυρο για τηγάνι

1. Απλώστε τα ξεπαγωμένα φιλέτα της γλώσσας σε ένα βουτυρωμένο τηγάνι με καπάκι
2. Ανακατέψτε καλά την κρέμα γάλακτος μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και τον βασιλικό και περιχύστε με τη σάλτσα αυτή τα φιλέτα
3. Σκεπάστε το τηγάνι, βάλτε το σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και τότε μειώστε στο ελάχιστο τη φωτιά και αφήστε τη γλώσσα να γίνεται, για άλλα 5 λεπτά.
Ταιριάζει πολύ με βραστές πατάτες και ωμή σαλάτα