Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μερικές συμβουλές ομορφιάς!!!!

Η φύση στο... ποτήρι σας!
Είμαστε ό,τι τρώμε, ναι! Αλλά μήπως είμαστε και ό,τι... πίνουμε; Χυμοί και ροφήματα μεσολαβούν και κάνουν πιο ενδιαφέροντα τα μηνύματα που μας στέλνει ο καθρέφτης.

Λαμπερά μάτια
Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής ή τουλάχιστον της διάθεσής μας καθώς και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η υγεία μας. Τα λαμπερά μάτια ομορφαίνουν ασφαλώς κάθε πρόσωπο και γοητεύουν, ενώ δεν υπάρχει τρόπος να κρύψουμε με μέικ την κούρασή τους. Αρκετοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να ρίξουν σκιά στο βλέμμα μας, όπως ο μολυσμένος αέρας της πόλης, οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή στην τηλεόραση, ο φωτισμός νέον.

▪ Ξεκουράστε τα μάτια σας τοποθετώντας πάνω στα κλειστά βλέφαρα από μία φέτα αγγουριού για 10 λεπτά και κάντε συχνά πλύσεις με το έγχυμα ευφρασίας, ενός βοτάνου το οποίο έχει αποδειχθεί σπουδαίος σύμμαχος των ματιών.

▪ Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε, όταν τα μάτια σας είναι πολύ καταπονημένα, να πίνετε μία κούπα από το τσάι που θα παρασκευάσετε με ζαμπούκο.

Ο εχθρός της κυτταρίτιδας
Ενα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα εμφάνισης για τις γυναίκες είναι η κυτταρίτιδα. Αυτό το ξέρετε από πρώτο... χέρι! Η κυτταρίτιδα λοιπόν αποτελεί δεσμευμένο στους ιστούς λίπος μαζί με νερό και τοξίνες. Τα καλά νέα είναι ότι, ακολουθώντας πιστά ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, το πρόβλημα περιορίζεται κατά πολύ ή και εξαφανίζεται. Καταρχήν, θα πρέπει να αποφεύγετε τα στενά ρούχα, το ζεστό μπάνιο, το αλκοόλ, τον καφέ, τα τσιγάρα ή τις απότομες αυξομειώσεις του βάρους και να φροντίσετε η διατροφή σας ένα είναι πλούσια σε φρέσκα λαχανικά και φρούτα.

▪ Απαραίτητο είναι να πίνετε καθημερινώς τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό και να γυμνάζεστε τακτικά (το περπάτημα είναι ιδανικό).

▪ Με το λεμφικό μασάζ, τις εντριβές με τα (αραιωμένα σε αμυγδαλέλαιο) αιθέρια έλαια λεβάντας επιτυγχάνονται σπουδαία αποτελέσματα.

▪ Θαυμάσιες υπηρεσίες προσφέρουν το τσάι του μαραθόσπορου (μέχρι και 3 κούπες ημερησίως) και ο χυμός που θα φτιάχνετε κάθε πρωί ρίχνοντας στον αποχυμωτή 1 παντζάρι, 1 μήλο, 4 καρότα και λίγο φρέσκο τζίντζερ.