Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Επικύνδινες τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό...

Ένα από τα πιο επικίνδυνα φαγητά ιδιαίτερα δε αν καταναλώνονται και ωμά, σύμφωνα και με την αμερικανική υπηρεσία για τα φαγητά και τα φάρμακα.
Τα στρείδια ενδέχεται να είναι μολυσμένα με τον ιό Norovirus, ο οποίος προκαλεί γαστρεντερίτιδα, αλλά και με το βακτήριο Vibrio, το οποίο συγγενεύει με το βακτήριο της χολέρας και μπορεί να προκαλέσει υψηλό πυρετό, σηπτικό σοκ, δερματικά εξανθήματα αλλά και θανατηφόρα σηψαιμία.

Η μόλυνση που έχει προκληθεί στις θάλασσες από τα βιομηχανικά απόβλητα, συνδέεται με πολλές ασθένειες και καθιστά την κατανάλωση ορισμένων ψαριών και θαλασσινών, άκρως επικίνδυνη.
Ο τόνος είναι ένα από αυτά.
Η βρώση μολυσμένου τόνου μπορεί να επιφέρει πονοκεφάλους, διάρροια ακόμα και τύφλωση.
Η ασφαλέστερη λύση είναι να είσαι σίγουρος για την προέλευση του τόνου που θα καταναλώσεις.