Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.....

Δε βλέπει λύση στην κρίση της ευρωζώνης, η Fitch Ratings εν όψει της κρίσιμης συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, ενώ η ευρωπαϊκή ύφεση θα αποτελέσει ως φάινεται πραγματικότητα αυτό τον χειμώνα.
«Δεν υπάρχει άμεση επίλυση, ό,τι και να προκύψει από τη σύνοδο την Τετάρτη», δήλωσε ο Tony Stringer, ο επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων του οίκου παγκοσμίως, σε τηλεδιάσκεψη.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επεξεργάζονται ένα σχέδιο ώστε το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης ύψους 440 δισ. ευρώ να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικό, μέσω μόχλευσης ώστε να καταπολεμηθεί η κρίση.
Οι επιλογές για το EFSF έχουν τώρα συρρικνωθεί και περιλαμβάνουν ένα ασφαλιστικό σχέδιο το οποίο προβλέπει την εξοικονόμηση κεφαλαίων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να εξισορροπήσουν μέρος των ζημιών που μπορεί να εγγράψουν οι αγοραστές χρέους από τις αδύναμες χώρες, όπως η Ιταλία.
Ο Stringer της Fitch δήλωσε πως θεωρεί την Ελλάδα αφερέγγυα ενώ βλέπει αναπόφευκτη τη χρεοκοπία για τη χώρα , ανησυχία προκαλεί επίσης και το outlook για Ισπανία και Ιταλία.
Σε ό,τι αφορά στην Ασία, ο οίκος αξιολόγησης αναμένει ισχυρή ανάπτυξη για την περιοχή το 2012, αλλά ανησυχεί για το τρέχον καθεστώς στο τραπεζικό σύστημα της Κίνας. Κάνει ακόμη λόγο για πιθανότητες 50% να συμβεί μια κινεζική τραπεζική κρίση στα επόμενα χρόνια.