Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ ΞΕΠΕΡΝΟΎΜΕ ΤΑ ΠΆΝΤΑ..





Απολαμβάνετε καθόλου τη ζωή σας ή είστε συνεχώς πιεσμένοι , κουρασμένοι και απασχολημένοι με χιλιάδες προβλήματα; Μήπως αντιμετωπίζετε τα πάντα με υπερβολική σοβαρότητα και δεν μπορείτε να χαλαρώσετε; Εάν η απάντηση σας είναι θετική , τότε είστε και εσείς ακόμα ένα θύμα της λανθασμένης αντίληψης που θέλει τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται με υπερβολική σοβαρότητα για τα πάντα προκειμένου να φαίνονται σημαντικοί. Είσαστε «υπέρ -υπεύθυνοι» ! Με το να παίρνετε τα πάντα που προκύπτουν στη ζωή σας στα σοβαρά αυξάνετε τα επίπεδα του άγχους και της ανησυχίας σας , ενώ παράλληλα αυξάνετε τις πιθανότητες αποτυχίας σε αυτά που σας απασχολούν. Μην ξεχνάτε πως στην ζωή δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τα πάντα...

Το κλειδί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στη ζωή μας είναι η σωστή αξιολόγηση τους και η κατάταξη τους σε μια κλίμακα «σοβαρότητας». Εάν έχουμε την τάση να μεγαλοποιούμε και να πολλαπλασιάζουμε τα προβλήματα μας σε μέγεθος , τότε πολλαπλασιάζουμε από μόνοι μας τις επιπτώσεις που έχουν στη ζωή μας. Όσο περισσότερο μεγαλοποιούμε ένα πρόβλημα , τόσο περισσότερο αγχωνόμαστε και βέβαια το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί και το φταίξιμο είναι όλο δικό μας.

Εάν προσεγγίσουμε την ζωή μας πιο «χαλαρά» και πιο αισιόδοξα , με λιγότερο φόβο αλλά και με ανοιχτό μυαλό έχουμε μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας τα οποία μπορούν να διοχετευτούν στην επίλυση ενός προβλήματος. Όταν είμαστε ήρεμοι και συνεργάσιμοι , τότε μπορούμε ευκολότερα να επικεντρωθούμε στις λύσεις και όχι στο πρόβλημα αυτό καθ αυτό , έχοντας έτσι και τα επιθυμητά αποτελέσματα.