Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!!!!

Σημαντικές αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν στη σημερινή γενική συνέλευση της Ευρωλίγκας, με πιο καίρια εκείνη που αφορά στην αλλαγή στις μέρες διεξαγωγής της διοργάνωσης, που, από Τετάρτη και Πέμπτη, όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν από την επόμενη σεζόν Πέμπτη και Παρασκευή.

Ο λόγος είναι πως μετά από έρευνες που έγιναν η Παρασκευή κρίθηκε η πλέον εμπορική μέρα για διεξαγωγή αγώνων μπάσκετ, άλλωστε δεν συμπίπτει και με ποδοσφαιρικά παιχνίδια για το Champions (Τετάρτη) ή το Europa League (Πέμπτη). Κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί θα επιφέρει αλλαγή, εν προκειμένω, και στο πρόγραμμα της Α1 μπάσκετ, καθώς όποιος αγωνίζεται Παρασκευή στην Ευρωλίγκα θα πρέπει να αγωνίζεται Δευτέρα για το πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, πιθανότατα θα αλλάξει και ο τρόπος διεξαγωγής του Top-16, όπου αντί για τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων θα υπάρχουν δύο όμιλοι των 8 ομάδων, οπότε θα αυξηθούν κατά πολύ και τα παιχνίδια που θα δίνουν οι ομάδες σε αυτήν τη φάση, καθώς από έξι γίνονται 14. Επίσης, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ελλάδα θα χάσει τη θέση στα προκριματικά της Ευρωλίγκας για τον 3ο της Α1 και θα μείνει με τα δύο εγγυημένα συμβόλαια σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, εξέλιξη λογική και αναμενόμενη μετά και τη φετινή (... διακοσμητική) παρουσία του ΠΑΟΚ στα προκριματικά.

Στόχος της Ευρωλίγκας είναι να συμμετέχουν στα προκριματικά ομάδες εύρωστες, με ισχυρή βάση φιλάθλων (και αν είναι δυνατόν και από χώρες που αποτελούν ισχυρές αγορές) και όχι ομάδες με οικονομικά προβλήματα και μπάτζετ που δεν ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ...