Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Για να ακουστεί η φωνή της ψυχής χρειάζεται εκλέπτυνση και αρμονία εσωτερική...

"Οι επιταγές της ψυχής όταν ακολουθηθούν κάνουν τον άνθρωπο ευτυχή, καρποφόρο, αγνό, όμορφο, τέλειο. Για να ακουστεί η φωνή της ψυχής χρειάζεται εκλέπτυνση και αρμονία εσωτερική. Ακολουθώντας τις επιταγές της, εκπληρώνει ο άνθρωπος την αποστολή του στη γη."


Η φωνή της συνείδησής μας, δηλαδή η φωνή της ψυχής, είναι πολύ απαλή, σε αντίθεση με τη φωνή των εγωισμών μας που είναι βροντερή. Αν ακούμε τη φωνή της ψυχής, εκείνη μάς οδηγεί στη Τελειότητα, στα κατάλληλα μονοπάτια σε όλο το φάσμα της ζωής μας. Η φωνή του εγωισμού είναι ουσιαστικά η φωνή των φόβων μας, και αυτή η φωνή μάς οδηγεί σε λάθος επιλογές, στο πόνο και τη δυσαρμονία.

Για να ακούμε τη ψυχή μας πρέπει να εκλεπτύνουμε την αντίληψή μας, να εξυψώσουμε το νου και να αποκολληθούμε από προσκολλήσεις. Ο εγωισμός φοβάται ότι αν δεν κάνει τα πράγματα το άτομο όπως τα θέλει εκείνος, η ζωή του ατόμου δεν θα έχει κέρδος. Αντιθέτως όμως, όταν ακολουθούμε τον εγωισμό, η ζωή μας φτωχαίνει. Ακολουθώντας τη ψυχή, το Φως και το Ανώτερο, η ζωή μας πλουτίζει, καθώς είμαστε δημιουργοί και δότες στη ζωή, δεν περιμένουμε να πάρουμε όπως ο εγωισμός. Και είναι ένας κοσμικός νόμος αυτός, όποιος δίνει θα είναι πάντα γεμάτος. (Εκτός αν δίνει κάποιος με κρυφό κίνητρο να πάρει). Η Αγάπη άλλωστε είναι ανιδιοτέλεια, και η ψυχή μάς οδηγεί ακριβώς στην αγάπη, γινόμαστε άνθρωποι με αγάπη και ομορφιά όταν αφουγκραζόμαστε τη ψυχή μας.