Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Απίστευτες δηλώσεις του Πάγκαλου για άλλη μία φορά τράνταξαν όλη την χώρα....

Προκλητικός και πάλι ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος –μετά τον πανικό που προκάλεσε με τις δηλώσεις του στην Βουλή κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου- επέστρεψε σήμερα με νέες αιχμές κατά της αντιπολίτευσης.


Μιλώντας σε ημερίδα για τις επενδύσεις δήλωσε: «δεν μπορεί να κόπτεσαι για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση και να υπονομεύεις την ασφάλεια και την ομαλότητα της χώρας».




Ο κ. Πάγκαλος εξήγησε ότι δεν έχει την δυνατότητα να κρίνει και να απολύει υπουργούς, όπως κάνει ο πρωθυπουργός, όμως «ως αντιπρόεδρος μπορώ μόνο δια της πειθούς να επιτύχω μια καλή συνεργασία για την απεμπλοκή επενδύσεων και αν δεν καταφέρω να πείσω, το τίμημα είναι ότι δεν θα προχωρήσει και η επένδυση».


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του έκανε σαφές ότι… δεν κουνιέται από την καρέκλα του, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν: «Συνεχίζω να είμαι αντιπρόεδρος παρά τη συνολική εκτίμηση περί του αντιθέτου, διότι συμβαίνει το μαγικό: να μου συμβαίνει το αντίθετο από ό,τι λέει και γράφει ο Τύπος και θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το Γραφείο για τη διευκόλυνση και την απεμπλοκή επενδύσεων, που έχει συσταθεί στην Αντιπροεδρία» είπε ο κ. Πάγκαλος, σημειώνοντας ότι σε μια ευνομούμενη κοινωνία με καλές γραφειοκρατικές και διοικητικές παραδόσεις δεν θα υπήρχε το Γραφείο του.


Όσον αφορά πάντως τις επενδύσεις ο «είμαι και θα παραμείνω» αντιπρόεδρος της κυβέρνησης γνωστοποίησε ότι  οι επενδύσεις στην Ελλάδα, ανέρχονται στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.