Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ομορφιά!!!!!!!!!

Φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας

Το πρώτο και βασικότερο βήμα περιποίησης της λιπαρής επιδερμίδας είναι ο τακτικός βαθύς καθαρισμός της με τη βοήθεια υγρού τζελ δύο φορές την ημέρα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μία oil free (χωρίς λάδι) κρέμα, που είναι ιδανική βάση και για το μακιγιάζ. Για αγωγή εφόδου ενδείκνυται και η τοπική χρήση των αντίστοιχων προϊόντων.
Συμπληρωματικά με τον βαθύ καθαρισμό, μια ολοκληρωμένη καλλυντική αγωγή αντιμετώπισης της ακμής περιλαμβάνει τα εξής προϊόντα:
Πλύσιμο 2 – 3 ημερησίως με τη βοήθεια δερματολογικών σαπουνιών σε στέρεη ή υγρή μορφή με όξινο PH (5 – 6) που παράγουν ήπιο αφρό με αντισηπτική και αντιμικροβιακή δράση.
Τονωτική ή στυπτική λοσιόν, η οποία μαζεύει τυχόν υπολείμματα του σαπουνιού. Φρεσκάρει, τονώνει και δροσίζει την επιδερμίδα.
Κρέμα ενυδάτωσης με ξηρά μαλακτικά έλαια (π.χ. σιλικόνες και πανθενόλες) ελαφρώς αλκοολούχες, της μορφής H/W, δηλαδή λάδι μέσα σε νερό.
Προϊόντα επικάλυψης (πούδρες και make-up) που σκοπό έχουν να καλύψουν μικροατέλειες και να εξαφανίσουν τη γυαλάδα και τη λιπαρότητα. Πρέπει να είναι οπωσδήποτε μη φαγεσωρογόνα και να διαθέτουν ανθεκτική υφή στο σμήγμα προκειμένου να μακιγιάρουν την επιδερμίδα και ταυτόχρονα να την εξυγιάνουν.
Αντιηλιακά προϊόντα τελείως ρευστά που αφήνουν ματ αποτέλεσμα και απορροφώνται αμέσως.
Η ακμή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στους ανθρώπους και τα προϊόντα που εμπιστεύεστε. Μην ξεχνάτε πως η ακμή μπορεί να εμφανιστεί ή ακόμη και να επιδεινωθεί με τη χρήση λανθασμένων προϊόντων. Συνεπώς επιβάλλεται να έχετε συμβουλευθεί τον δερματολόγο σας πριν την εφαρμογή οποιασδήποτε αγωγής.

Μάσκα ομορφιάς ...που θα ετοιμάσετε στο σπίτι!

Οι καιρικές συνθήκες και η ατμοσφαιρική ρύπανση οδηγούν συχνά στην αφυδάτωση του δέρματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο. Μια απλή, εύκολη και φυσική λύση είναι η δημιουργία μάσκας προσώπου με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι.
Αποτελεσματική μάσκα για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας του δέρματος:
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κ.σ. σαντιγί (κρέμα γάλακτος χτυπημένη με ζάχαρη)
  • ½ κ.σ. μηλόξιδο
  • ½ κ.σ. φρέσκος χυμός ντομάτας
  • ½ κ.σ. μέλι (το έχετε προηγουμένως ζεστάνει ώστε να είναι ρευστό)

Τρόπος χρήσης

Αφού ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί και είναι έτοιμο το μείγμα, απλώστε ένα παχύ στρώμα στο λαιμό, τα μπράτσα, το ντεκολτέ και το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή των ματιών. Λόγω της μεγάλης απορροφητικότητας της μάσκας από την επιδερμίδα, καλό είναι να την αφήσετε να δράσει όλο το βράδυ ως κρέμα νυκτός.
Το βράδυ η επιδερμίδα ξεκουράζεται, χαλαρώνει και σίγουρα η μάσκα δρα διαφορετικά απ’ ό,τι στη διάρκεια της ημέρας.
Το πρωί ξεπλένετε καλά πιθανά υπολείμματα.
Η μάσκα αυτή μπορεί να γίνεται αρκετά συχνά, 2 - 3 φόρες την εβδομάδα.Σίγουρα θα δείτε πόσο απαλό, ενυδατωμένο και λαμπερό θα είναι το πρόσωπό σας!