Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η ψυχολογία της γυναίκας και οι επιδράσεις στην υγεία..........

Η σωστή και υγιεινή διατροφή εκτός από τα γνωστά οφέλη στην εμφάνιση μας και στην συνολική υγεία του οργανισμού μας φαίνεται πως μπορεί να μειώσει επίσης κατά πολύ το άγχος και τον κίνδυνο ανάπτυξης κατάθλιψης.

Αυτά είναι τα ευρήματα μιας νέας έρευνας του Πανεπιστήμιου της Μελβούρνης με επικεφαλής την Δρ Felice Jacka από το Τμήμα Κλινικής και Βιοϊατρικών Επιστημών. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες  με μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, ψάρι, ολικής αλέσεως και άπαχο κρέας ήταν λιγότερο πιθανό να πάθουν κατάθλιψη και ή να πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές, ενώ εκείνες με μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένα τρόφιμα και «σκουπίδια» είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από αυτές τις διαταραχές.

Περισσότερες από 1000 γυναίκες συμπλήρωσαν για την έρευνα λεπτομερή ερωτηματολόγια σχετικά με την καθημερινή τους διατροφή τους καθώς και  πληροφορίες σχετικά με την ψυχική τους υγεία. Υποβλήθηκαν επίσης σε κλινικές συνεντεύξεις για να εκτιμηθεί η παρουσία της κατάθλιψης και των αγχωδών διαταραχών.

Η Δρ Jacka λέει ότι ελπίζει πως αυτή τη μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Psychiatry αυτή την εβδομάδα, θα βοηθήσει τους ανθρώπους να μειώσουν τον κίνδυνο της ψυχικών διαταραχών.

Ακόμα ένα κίνητρο λοιπόν για να ακολουθούμε καθημερινά μια υγιεινή διατροφή ιδίως εάν είστε από τις γυναίκες εκείνες που αγχώνεστε εύκολα και έχετε την τάση να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο αντί μισογεμάτο…