Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ένας ήταν ο δαίμονας της θάλασσας που σε πολλά νησιά λατρευόταν!!!

ΓΛΑΥΚΟΣ
O Γλαύκος ήταν δαίμονας της θάλασσας και λατρευόταν σε πολλά νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας. Τον φαντάζονταν ως κήτος ή με ανθρώπινη μορφή, που είχε γένια από φύκια και όστρακα κολλημένα σ' όλο του το σώμα. Συνόδευε το Νηρέα στις θαλάσσιες περιπλανήσεις του, μαζί με τις Αλκυόνες και τις Νηρηίδες, το φίλο του Μελικέρτη και τα άλλα πνεύματα του νερού. Οι ναυτικοί απευθύνονταν σ' αυτόν, για να τους προστατέψει από τους κινδύνους, τον αγαπούσαν και τον τιμούσαν· τον αποκαλούσαν από σεβασμό "Γέροντα" ή "Γέρο θαλασσινό", όπως άλλωστε και τον Φόρκη, τον Τρίτωνα, τον Πρωτέα και τον Νηρέα. Πίστευαν πως μια φορά το χρόνο διέσχιζε τις θάλασσες και επισκεπτόταν όλα τα νησιά και τα λιμάνια, για να δείξει σ' όλους την αγάπη του. Όπως και άλλοι θεοί της θάλασσας, είχε προφητικές ικανότητες και μάλιστα έλεγαν ότι ο ίδιος ο Απόλλωνας είχε μαθητεύσει κοντά του.
Ο παλιότερος μύθος για τον Γλαύκο προέρχεται από την παραλιακή πόλη Ανθηδόνα της Βοιωτίας, απέναντι από την Εύβοια. Οι ψαράδες εκεί διηγούνταν πως ο Γλαύκος ήταν κάποτε συνάδελφός τους. Μια μέρα, εκεί που ήταν ξαπλωμένος σ' ένα λιβάδι για να ξεκουραστεί από το ψάρεμα, πρόσεξε ότι ένα από τα ψάρια που είχε πιάσει δάγκωσε το χορτάρι -το ίδιο που και ο ίδιος ήταν ξαπλωμένος- ξαναζωντάνεψε κι έπεσε στη θάλασσα. Έκπληκτος αποφάσισε να δοκιμάσει και ο ίδιος· ένιωσε τότε μια υπερκόσμια δύναμη και πήδηξε στη θάλασσα. Οι θεοί θέλησαν να τον κρατήσουν ανάμεσά τους ως αθάνατο και του αφαίρεσαν τη θνητή του υπόσταση.
Μεταγενέστεροι μύθοι έλεγαν πως πήδησε στη θάλασσα από απελπισία, επειδή οι θεοί τον έκαναν βέβαια αθάνατο, δεν του χάρισαν όμως και την αιώνια νεότητα. Μια άλλη πιθανή εκδοχή ήταν ότι λούστηκε στα νερά μιας πηγής που χάριζε την αθανασία. Επειδή οι συμπατριώτες του δεν τον πίστεψαν κι εκείνος δεν μπορούσε να τους αποδείξει τη νέα του φύση, έπεσε στη θάλασσα. Τέλος, έλεγαν ότι ο Γλαύκος ρίχτηκε στο πέλαγος από αγάπη για τον αγαπημένο του φίλο Μελικέρτη· ο Μελικέρτης ήταν θνητός, που πριν τον Γλαύκο είχε πέσει στη θάλασσα και οι θεοί τον είχαν κάνει αθάνατο. Ως θαλασσινός δαίμονας ονομαζόταν έπειτα Παλαίμονας.
Παππούς του Γλαύκου ήταν ο Λάρυμνος και ως γονείς του αναφέρονται οι ακόλουθοι: ο Ανθηδόνας και η Αλκυόνη, ο Πόλυβος και η Εύβοια, ο Κοπέας και η Εύβοια ή ο Ποσειδώνας και κάποια Ναϊάδα. Πίστευαν πως ο Γλαύκος είχε αγαπήσει την Ύδνα, κόρη ενός περίφημου δύτη, του Σκύλλου, καθώς και τη Σύμη, κόρη του Ιαλυσού και της Δωρίδας. Τη Σύμη την απήγαγε και την έφερε στην ακτή της Μικράς Ασίας, όπου και εγκαταστάθηκαν σ' ένα νησάκι. Από τότε το νησί αυτό έχει το όνομα της κόρης.
Ο Γλαύκος είχε αγαπήσει κι άλλες κοπέλες, οι έρωτές του αυτοί, όμως, ήταν άτυχοι. Είχε προσπαθήσει να κατακτήσει την όμορφη Σκύλλα, εκείνη όμως τον απέκρουσε. Εκείνος τότε, με τη βοήθεια της Κίρκης ή του Ποσειδώνα, τη μάγεψε και την έκανε τέρας φοβερό.
Επίσης πλησίασε την Αριάδνη, όταν ο Θησέας την είχε εγκαταλείψει στη Νάξο. Ο Γλαύκος ήρθε τάχα να την παρηγορήσει, τον σταμάτησε όμως έγκαιρα ο Διόνυσος και τον έδεσε.Την ικανότητά του να προλέγει το μέλλον την είχε χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει αρκετούς ταξιδιώτες. Είχε παρουσιαστεί στον Μενέλαο, κοντά στο ακρωτήριο Μαλέας, για να του προφητέψει τα μελλούμενα, καθώς και στους Αργοναύτες για το ταξίδι τους. ’λλωστε, είχε ήδη λάβει μέρος ο ίδιος στη ναυπήγηση του καραβιού τους, της Αργώς.
Οι ψαράδες, γενικά, τον φαντάζονταν να κάθεται ψηλά σ' ένα βράχο και να προλέγει τις συμφορές τους, θρηνώντας ταυτόχρονα για τη δική του αθανασία. Εκείνοι, κουρνιασμένοι στη βάρκα τους, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο ν' αποτρέψουν το κακό, με προσευχές στους θεούς να τους εξευμενίσουν.

Ανέκδοτα

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ

Μετά την εξέταση, η γριά μάνα του Μανώλη λέει στο γιατρό:
_Πόσο κάνει,  γιατρέ μου, ο κόπος σου?
_Εκατό ευρώ, της απαντά εκείνος.
_Εκατό ευρώ! Διαμαρτύρεται η γριά.
_Ε  δώδεκα χρόνια πήγαινα σχολείο και 6 στο Πανεπιστήμιο, για να μάθω να γιατρεύω τους ανθρώπους.
Και η γριά: Ε ...;. κι ίντα φταίω εγώ, μπρε γιατρέ, που εσύ δεν ήπαιρνες τα γράμματα!;


Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ

_Μανώλη, είναι καιρός να παντρευτείς. Σκέφτηκα τη Κατερινιώ του Καπετάν Σήφη, θες να κάνω τίποτα;
_Δεν τη θέλω, πατέρα, είναι σαν αγελάδα.
_Ε πάρε τότε την Κατερίνα του Μανουσακα, τη συμμαθήτρια σου.
_Δεν τη θέλω, είναι σα γουρούνα.
_Ε τότε ποια θες, ρε Μανώλη;
_Θέλω το Μηνά, το γείτονά μας.
_Ποιον, ρε βλάκα;! Αυτό τον κομουνιστή!;

ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Κάθε φορά που ξεπαγώνετε κρέας ή ψάρι ή συκώτι από την κατάψυξη, αφήστε το να ξεπαγώσει στη συντήρηση του ψυγείου είτε σε θερμοκρασία δωματίου. 
Μην το βάζετε ποτέ σε λεκάνη με ζεστό νερό, γιατί με αυτόν τον τρόπο τα βακτηρίδιά που έχει το κρέας πολλαπλασιάζονται τόσο, ώστε να ενδέχεται να γίνουν επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
 


Αν το γάλα που ζεσταίνετε σας κόλλησε  ή  κάηκε στον πάτο του σκέυους, 
η δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί αν ρίξετε αμέσως λίγο αλάτι.....


Δήμητρα Σέττα 

Η προτασή μας για ένα χαλαρωτικό τσάι!!!!

Υλικά για μία κούπα:
 

5-6 φύλλα λουίζας
1 1/2 κουταλιά του γλυκού λεβάντα
1 κούπα φυσικό μεταλλικό νερό
1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Υλικά για ένα λίτρο:
1 κούπα φύλλα λουίζας
3 κουταλιές της σούπας λεβάντα
1 λίτρο φυσικό μεταλλικό νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι


Εκτέλεση:
 

Βράστε το  μεταλλικό  φυσικό νερό στους  (100° Κελσίου ) και έπειτα  ρίξτε τα φύλλα λουίζας και τα άνθη λεβάντας.
Περιμένετε  να βγάλουν το άρωμα τους για 4-5 λεπτά και αφού το σουρώσετε και το σερβίρετε στην αγαπημένη σας κούπα, προσθέστε το μέλι.
Χαλαρώστε και απολαύστε το.

Παραλλαγές:
 

Επίσης μπορείτε  να φτιάξετε το ρόφημα του ενός λίτρου και να το βάλετε στο ψυγείο. Έτσι θα απολαύσετε το χαλαρωτικό ποτό σας παγωμένο οπουδήποτε ακόμη και στο γραφείο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μία άλλη ιδέα είναι να φτιάξτε παγάκια από το ρόφημα που ετοιμάζετε και όχι από νερό καθώς έτσι θα διατηρήσετε τη γεύση του ποτού σας αναλλοίωτη.

Παραπάνω δίνουμε την δική μας ιδέα προκειμένου να ετοιμάστε το ρόφημα σας . Εσείς δοκιμάστε διάφορες εναλλακτικές με τις ποσότητες και φέρτε τη στα μέτρα σας. Μπορείτε α χρησιμοποιήσετε απλή ζάχαρη ή μαύρη αν δεν σας βρίσκεται καλό μέλι. 

Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε το ρόφημα του ενός λίτρου και να το βάλετε στο ψυγείο. Έτσι θα απολαύσετε το χαλαρωτικό ποτό σας παγωμένο ακόμα και στο γραφείο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φτιάξτε παγάκια από το ρόφημα που ετοιμάζετε και όχι από νερό καθώς έτσι θα διατηρήσετε τη γεύση του ποτού σας αναλλοίωτη.


ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΤΤΑ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ

ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!

ΣΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ( Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη)  


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ  ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑ :  «Σημείον αντιλεγόμενον,διαχρονικοί και σύγχρονοι προβληματισμοί) 
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΜΠΟΎΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:<<ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ>>.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΠΙΔΆΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ :<<Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ>>,<<ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ>>.




Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ-ΔΙΑΛΕΞΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ:Μιχάλης Ζ. Κοπιδάκης, Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών..


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ  19:00Μ.Μ.

Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30 μ.μ.

Η ΑΣΠΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ "ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ"

31 Μάρ 2011 ... 26 Απρ 2011 | Skoufa Gallery > Κέντρο Αθήνας

Στην έκθεση θα γίνει παρουσίαση απο μία σειρά γλυπτών  μικρών και μεγάλων διαστάσεων και ως υλικό δημιουργίας θα χρησιμοποιηθεί κυρίως ο πηλος και το μέταλλο . 
Φανταστικές γυναικείες φιγούρες, άλλοτε καθισμένες  και άλλοτε όρθιες σε ραδινές βάσεις, δουλεμένες από τη δημιουργό με πλούσιες σε ματιέρα και υλικότητα ερμηνείες, που απελευθερώνουν τα έργα από τη αναμενόμενη στατικότητα του γλυπτού, δίνοντάς  τους ένα νέο και αισιόδοξο εικαστικό πνεύμα.



ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ!!!


Η Άσπα Παπαλεξανδρή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στη Σχολή Δοξιάδη. Εργάστηκε για πολλά χρόνια  στο εργαστήριο κεραμικής της Μάρως Κερασιώτη και του Κώστα Ταρκάση, όπως και στο εργαστήριο γλυπτικής του Δημήτρη Αρμακόλα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ίδια έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει πάρει βραβείο και έπαινο από την Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής. 
Πολλά από τα έργα της βρίσκονται στο Μουσείο Κεραμικής, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και σε ιδιωτικές συλλογές.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :
Διεύθυνση: Σκουφά 4 Τηλέφωνο: 2103643025 
 
ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
Δευτέρα: 10:00 με 15:30
Τρίτη: 10:00 με 15:30
Τρίτη: 17:30 με 21:00
Τετάρτη: 10:00 με 15:30
Πέμπτη: 10:00 με 15:30
Πέμπτη: 17:30 με 21:00
Παρασκευή: 10:00 με 15:30
Παρασκευή: 17:30 με 21:00
Σάββατο: 10:00 με 15:30

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ....

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΤΤΑ

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 30.3.2011

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ "ΚΙΒΩΤΟΣ. ΠΑΛΑΙΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ"

Εικαστική εγκατάσταση ΚιβωτόΣ. Παλαιοί σπόροι και νέεΣ καλλιέργειεΣ
30.03.2011 ... 22.05.2011 | Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς > Γκάζι - Βοτανικός 
 
Η «Κιβωτός» είναι η ελληνική πρόταση στη 12η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής στη Μπιενάλε της Βενετίας.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΩ ΤΟ ΘΕΟ

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ  ΓΝΗΣΙΕΣ - ΝΟΘΕΣ
Αρχιμ. Βαρνάβας Λαμπρόπουλος
Έκδοση Ι.Μ. Προφήτου Ηλιού Πρέβεζα
ΘΕΪΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΝΗΣΙΕΣ- ΝΟΘΕΣ
  1.    Όταν κάποιος αναζητεί τον Θεό, δεν θέλει απλά να λύσει μια απορία του. Δεν προσπαθεί να ικανοποιήσει μόνο μια μεταφυσική ανησυχία του. Δεν ψάχνει, ούτε για μια ενδιαφέρουσα φιλοσοφία, ούτε για μια συναρπαστική θεωρία. Θέλει να βρει τον Θεό. Και - αν είναι δυνατό: να Τον ιδεί με τα μάτια του - με τα σωματικά του μάτια και να Τον ακούσει με τα αυτιά του - με τα σωματικά του αυτιά- και να Τον πιάσει με τα χέρια του!
Ο άνθρωπος, όταν ψάχνει για τον Θεό, θέλει να λύσει ένα πρόβλημα του, που έχει τρομακτικές συνέπειες για την ζωή του. Γιατί μετά, αφού δηλαδή Τον βρει, θα πρέπει να γίνει ο Θεός το κέντρο της ζωής του. Και γι' αυτό, για να αποδεχθή τον Θεό, δεν του αρκούν όμορφες σκέψεις και συνθήματα! Θέλει ψηλαφητή γνώση. Αναζητεί ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Αναζητεί μια ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ότι ο Θεός υπάρχει, ότι είναι κοντά του. Όλα αυτά θέλει να τα νιώσει με τις αισθήσεις του. Με τις ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ του αισθήσεις. Γιατί αυτές δίνουν σιγουριά.
Όλοι οι άνθρωποι είμαστε μία πάστα. Ίδιο σώμα. Ίδια σκέψη. Ίδια συναισθήματα. Ίδιες ανησυχίες. Ίδιες αναζητήσεις. Και ο πόθος για εμπειρική επικοινωνία με τον Θεό είναι ο ίδιος παντού και πανανθρώπινος. Τον βρίσκομε, σε όλους τους λαούς και σε όλα τα πλάτη της γης.
2. Γι' αυτό και δεν υπάρχει θρησκεία χωρίς αναφορά σε εμπειρίες. Ουσιαστικό στοιχείο σε όλες τις θρησκείες όλων των εποχών είναι οι εμπειρίες. Από την παγερή Σιβηρία, μέχρι τα βάθη της Αφρικής, πουθενά δεν λείπουν μάγοι και μάγια, που δείχνουν αισθητά την παρουσία στην ζωή μας ενός κόσμου έξω από τον κόσμο μας.
Εστίες τέτοιων εμπειριών ήταν στην αρχαιότητα τα μεγάλα «ιερά» της ειδωλολατρίας. Π.χ. των Δελφών, της Δωδώνης, της Επιδαύρου, της Δάφνης κ. α.
Αλλά και στην σύγχρονη εποχή, και μάλιστα στις «πιο» πολιτισμένες κοινωνίες, ακόμη και στα πιο «διαφωτισμένα» πρόσωπα της πανεπιστημιακής νεολαίας, συναντάμε την ίδια δίψα για σωματική εμπειρία του Θεού:
  • Οι εξεγερμένοι φοιτητές στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας την δεκαετία του 70, ανάμεσα στα άλλα φώναζαν: «Ένας Θεός που δεν αγγίζει την ύπαρξή μας, ένας Θεός που δεν έχει σχέση με το σώμα μας, μας είναι άχρηστος δεν τον χρειαζόμαστε δεν τον θέλουμε»1.
  • Παρόμοια και ο μεγάλος σκηνοθέτης Μπέργκμαν, σε μια σκηνή της ταινίας του «Έβδομη Σφραγίδα», βάζει τον πρωταγωνιστή να ρωτάει με αγωνία: «Γιατί να είναι τόσο οδυνηρά αδύνατο να συλλάβει κανείς τον Θεό με τις αισθήσεις; Εγώ θέλω ο Θεός να μου απλώσει το χέρι Του- να μου αποκαλυφθή αισθητά- και να μου μιλήσει»2. Ζητάει δηλαδή να ζήσει την παρουσία του Θεού με τις αισθήσεις του.
Αλλά και στην Παράδοση της Εκκλησίας μας κάτι το ανάλογο έχομε. Ακούμε τους αγίους μας να μιλάνε με παρόμοια γλώσσα.
Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, στον «Περί Εικόνων» λόγο του, λέγει ξεκάθαρα στους αιρετικούς, που δεν ήθελαν, ούτε να ακούνε λόγο για εικόνες και λείψανα αγίων: «Άνθρωπος είμαι και εγώ- και έχω σώμα»• και γι' αυτό «ποθώ να βλέπω και σωματικά και να επικοινωνώ (και σωματικά) με τα άγια»3. Είναι φυσικό, ότι μετά από μια τέτοια παγκόσμια και πανανθρώπινη αναζήτηση, οι εμπειρίες επισημαίνονται και καταγράφονται, σαν θησαυροί πολύτιμοι.


Α
ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩΜΕ


1. Οι θρησκευτικές εμπειρίες, όπως είδαμε, είναι ένα πλήθος απέραντο! Και καλές και κακές. Και ευεργετικές και καταστροφικές. Και φανερώσεις του Θεού- και μαύρη μαγεία.
Και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, όσο και αν απέχουν πολύ η μία από την άλλη - και τοπικά και χρονικά -, όσο διαφορετικές και αν είναι, βλέπομε ότι αποτελούν ένα ενιαίο κώδικα μαρτυρίας για την ύπαρξη ενός κόσμου εξωφυσικού ή υπερφυσικού.
Γνήσιες εμπειρίες μας δίνει η αγία Γραφή: Είναι εκείνες, στις οποίες μιλάει ο Θεός σε μας, και μας φανερώνει τον Εαυτό Του και τον δρόμο της σωτηρίας μας. Τέτοιες αποκαλύψεις είναι:
* η φανέρωσή Του στον Αδάμ
* η φανέρωσή Του στον Νώε
* η φανέρωσή Του στον Αβραάμ, στον Ισαάκ, στον Ιακώβ
* η φανέρωσή Του στην βάτο, στο Σινά, στην Ερυθρά Θάλασσα, στην έρημο ως νεφέλη φωτεινή και ως στήλη πυρός
* και προ παντός η φανέρωσή Του εν Χριστώ στην Καινή Διαθήκη.

Υπάρχουν όμως και άλλες. Σκοτεινής ή ύποπτης προέλευσης. Π.χ. οι παρεμβάσεις του όφεως στον Αδάμ και στην Εύα.
Ανάλογες εμπειρίες έχομε στις θρησκείες των Ελλήνων, των Αιγυπτίων, του Σουμερίων, των Αζτέκων, κλπ.. Και σ' αυτές τις θρησκείες συναντάμε πλήθος εμπειριών, που - κατά την πίστη των οπαδών τους - προκαλούνται ή προέρχονται από εξωκοσμικές «θεϊκές» δυνάμεις.
Και στις παραδοσιακές θρησκείες, και σε όλες τις νέες θρησκευτικές ομάδες, που τις ονομάζομε «σέκτες», συναντάμε ένα απέραντο πλήθος αισθητών θρησκευτικών εμπειριών.
Βλέπομε λοιπόν, ότι έχομε να κάνουμε με ένα ωκεανό θρησκευτικών εμπειριών.
2. Όμως, όλο αυτό το νερό, (αλλού θολό, άλλου καθαρό αλλού πικρό, αλλού γλυκό, αλλού βρώμικο κ.α.), είναι τόσο θεμελιακά διαφορετικό στην κάθε περίπτωση, ώστε να θεμελιώνεται σ' αυτές η διαφορά των θρησκειών και ο φανατισμός των οπαδών τους.Ευλόγα, πλέον, δημιουργούνται τα ερωτήματα:

* Είναι δυνατόν όλο αυτό το νερό να πηγάζει (όπως πολλοί υποστηρίζουν) από ΜΙΑ πηγή;
* Και αν οι πηγές είναι περισσότερες, και με διαφορετικό η κάθε μια νερό, επιτρέπεται να τις βάζουμε όλες αυτές στο ΙΔΙΟ καζάνι; Να τις βλέπωμε σαν «ένα»; Για παράδειγμα: Εμπειρία ήταν και η παρέμβαση του όφεως (του διαβόλου) στην Εύα, εμπειρία ήταν και η παρέμβαση του Θεού στον Αδάμ. Πως μπορούν να χωρέσουν στο ίδιο καζάνι, την στιγμή που έχουν όχι μόνο διαμετρικά αντίθετες, αλλά και αντίπαλες, πηγές;
* Είναι όλες από τον αληθινό Θεό, ή προέρχονται και από άλλες δυνάμεις; Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι, ότι μία θρησκευτική εμπειρία πηγή της έχει τον Ένα Αληθινό Θεό και όχι άλλες δυνάμεις; Βρισκόμαστε επομένως μπροστά σε μια μεγάλη απορία. Δεν αρκεί μια κάποια απάντηση-τοποθέτηση. Πρέπει να είναι μελετημένη και υπεύθυνη!

3. Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη, να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Ξεκαθάρισμα, που δεν έχει απλώς τον σκοπό να ικανοποιήσει μια ανθρώπινη περιέργεια. Δεν πάμε, ούτε να λύσουμε... σταυρόλεξα, ούτε να παίξουμε με... πάζλ. Δεν είναι ούτε διασκέδαση, ούτε παιχνίδι. Αφού έχει σχέση με τον Θεό και την θρησκεία, πρόκειται για ξεκαθάρισμα, από το οποίο εξαρτάται η ζωή μας ή ο θάνατός μας. Από αυτό εξαρτάται η σωτηρία μας.
Με άλλα λόγια χρειάζεται να γίνει διάκριση ανάμεσα σε εμπειρίες που αναδίδουν «οσμήν ζωής εις ζωήν» και σε άλλες, που αναδίδουν «οσμήν θανάτου εις θάνατον» (για να παραφράσουμε τον Παύλο).
Ποιες εμπειρίες μας οδηγούν στην Αλήθεια και στην Ζωή; Και ποιες εμπειρίες μας οδηγούν στο ψέμα και στον θάνατο;
Κάποιοι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι έβαλαν την δύναμη του κεφαλιού τους, και κριτικάροντας εμπειρίες, διδασκαλίες, έθιμα της θρησκείας τους, απέρριψαν κάποια από αυτά. Αλλά στάθηκαν ανίκανοι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Ήσαν μικροί και λίγοι για τέτοιο έργο.
Είμαστε όλοι μικροί και λίγοι για ένα τόσο μεγάλο έργο. Κανείς δεν το μπορεί. Μεγάλος μπελάς για μας ένα τέτοιο έργο. Εμείς το πολύ που μπορούμε, είναι να ιδούμε, αν μία εμπειρία είναι της τάξης του κόσμου τούτου, αν είναι μία φυσική εμπειρία η αν είναι μια καθαρά υπερφυσική εμπειρία.

4. Τον φοβερό «μπελά» για αυτό το ξεχώρισμα τον ανέλαβε για χάρη μας ο ίδιος ο Θεός, σαν πατέρας μας.
Το σωτήριο αυτό έργο, το άρχισε στην Παλαιά Διαθήκη και το ολοκλήρωσε στην Καινή Διαθήκη. Και, όπως γνωρίζομε, το ξεκαθάρισμα αυτό, Του κόστισε πολύ ακριβά! Το πλήρωσε με τον θάνατό Του και με το Τίμιο Αίμα Του. «Ηγοράσθημεν τιμής» (Α' Κορ. 7, 23).
5. Η Αγία Γραφή μαρτυρεί σαφέστατα ότι ο Θεός είναι ΕΝΑΣ- και είναι ο «επί πάντων Θεός» (Ρωμ. 9, 5). «Πάντες δε οι θεοί των εθνών δαιμόνια» (Ψαλμ. 95, 5). Δηλαδή, «όλοι οι άλλοι, οι λεγόμενοι 'θεοί' των άλλων θρησκειών, είναι δαιμόνια»!
Η διάκριση είναι σαφής. Δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» ανάμεσα στα δύο. Ένας είναι ο Κύριος της Δόξης, η Πηγή του μόνου Αληθινού Φωτός. Όλοι οι άλλοι είναι εκπεσόντες άγγελοι, πνεύματα του σκότους, δαιμόνια πονηρά, που οδήγησαν τους ανθρώπους στο χάος της ειδωλολατρίας.
Οι ειδωλολάτρες, και οι τότε και οι τώρα, είχαν και έχουν βουλιάξει σε ένα φοβερό πελάγωμα! Γι' αυτούς, και τα κακά πνεύματα ήταν θεοί, και τα αγαθά πνεύματα ήταν θεοί. Και σε πολλές ειδωλολατρίες, παλιότερες και σημερινές, ο αγαθός θεός και ο κακός θεός ήταν οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Έτσι λοιπόν, και οι τότε ειδωλολάτρες οδηγούσαν - και οι τώρα συνεχίζουν να οδηγούν - σε ένα χάος.
Και χάος σημαίνει σκοτάδι- κατάσταση αξεκαθάριστη. Για μας, για τους ανθρώπους, αξεκαθάριστη.

6. Αυτή την χαώδη κατάσταση ανέλαβε να την ξεκαθαρίσει για χάρη μας ο ίδιος ο Θεός!
Ήταν γι' Αυτόν εύκολο; Καθόλου! Ο Θεός «τρόμαξε» να βγάλει τον άνθρωπο από αυτόν τον σκοτεινό λαβύρινθο της πολυθεΐας. Παιδεύτηκε πολύ, για να ξυπνήσει τον άνθρωπο και να τον βοηθήσει, να το νιώσει, να καταλάβει από εμπειρία «ότι είναι ο μόνος Κύριος και ότι δεν υπάρχει άλλος Θεός, ούτε στον ουρανό ούτε στην γη».
Τελικά, αυτό είναι το ξεκάθαρο. Υπάρχει ένας Θεός, που είναι ο μόνος Κύριος και άλλος, έξω από Αυτόν, δεν υπάρχει ούτε στον ουρανό ούτε στην γη. Και αυτό, ο Θεός δεν το αποκαλύπτει στους ανθρώπους, στέλνοντας απλώς ένα μήνυμα, ή παραδίδοντας μια προφορική ή γραπτή διδασκαλία. Το έκανε βέβαια και αυτό.Συγκαταβαίνοντας όμως στην ανθρώπινη δίψα για αισθητές εμπειρίες, επιλέγει ένα πολύ «εποπτικό» και εμπειρικό τρόπο διαπαιδαγωγήσεώς μας: την αντιπαράταξη με τα δαιμόνια.

7. Καταδέχεται να αντιπαρατάσσεται με τους δαίμονες. Καταδέχεται να παλεύει μαζί τους.
«Δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν» καταδέχεται μπροστά στα μάτια μας να «κονταροχτυπιέται» πρόσωπο προς πρόσωπο με τα πνεύματα του σκότους, μόνο και μόνο για να δείχνει σε μας την ακαταμάχητη δύναμή Του. (Το «κονταροχτυπιέται» το λέμε, χωρίς καμμία δόση «θεοπασχητισμού»). Αναγκάζεται με χοντροκομμένο τρόπο να ταρακουνάει τον σκληρόκαρδο άνθρωπο, που βρίσκεται κυριολεκτικά σε αφασία και έχει (κατά τον Χρυσόστομο) «διάνοιαν παχυτέραν και αναισθητοτέραν» δηλαδή, είναι πολύ «χοντροκέφαλος και πολύ ξεροκέφαλος» και γι' αυτό, «χάσκει και ρέπει προς τα σωματικά»4. Αναγκάζεται, μας λέει πάλι ο Χρυσορρήμων, να παρατάσσεται ο Θεός για χάρη μας «προς τας αρχάς, προς τας εξουσίας, προς τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου», για να ανάψει μέσα μας «τον σπινθήρα της πίστεως»5.
8. Ποιος είναι αυτός ο «σπινθήρας της πίστεως»;
Είναι το κατ' αρχήν ξεκαθάρισμα, ότι βασικά υπάρχουν δύο πηγές θρησκευτικών εμπειριών: αφ' ενός ο Ένας Αληθινός Παντοδύναμος Θεός και αφ' ετέρου οι δαίμονες, οι εκπεσόντες άγγελοι, που μπροστά Του είναι ανίσχυροι- και «φρίττουν και τρέμουν».Ανάβοντας μέσα μας αυτόν τον «σπινθήρα της πίστεως» ο Θεός θέλει να μας κάμει ανθρώπους αληθινά πιστούς, με πίστη και επίγνωση. Φως Του. Στόμα Του. Κήρυκες Του, που να εξαγγέλλουμε τα μεγαλεία Του.
Ο Θεός θέλει να δημιουργήσει εστίες φωτός- ομάδες εργατών της Βασιλείας Του.
Αυτή ήταν η εκλογή του Ισραήλ:
«Υμείς, γένος εκλεκτόν, βασίλειον ιεράτευμα, έθνος άγιον, λαός εις περιποίησιν (=για να τον κάμει όργανό Του, να κηρύττει την αλήθεια του Θεού), όπως τας αρετάς εξαγγείλητε του εκ σκότους καλέσαντος υμάς εις το θαυμαστόν αυτού φως» (Α' Πέτρου, 2, 9).

Και ο Θεός καλεί και τον Παλαιό και τον Νέο Ισραήλ από το σκοτάδι στο Φως, αντιπαρατασσόμενος συχνά με τους σκοτεινούς δαίμονες. Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, καθώς και από την ζωή της Εκκλησίας, όπου ο Θεός συγκαταβαίνει και κάνει αυτήν την φωτιστική για μας «αντιπαράταξη» Του με τους δαίμονες.
 


1. Π. Νέλλα, Ο θάνατος του Θεού και η Ανάσταση του ανθρώπου, στο Σταυρός και Ανάσταση, Ακρίτας 1982, σ. 108
2. Χρ. Γιανναρά, Εορτολογικά Παλινωδούμενα, Ακρίτας 1999, σελ.40
3. P.G.94, 1264 BC
4. Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Εις την αγίαν Πεντηκοστήν Α', ΕΠΕ τ. 36, σελ. 313-317
5. Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Ε/ς τον μακάριον Βαβύλαν, ΕΠΕ 34, σελ. 428
 
Εgolpion.com

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr

Γαρμπή - Σχοινάς: Η αλήθεια για τα περουσιακά τους!


Ο οικονομικός σύμβουλος της Καίτης Γαρμπή αλλά και πολλών ακόμη καλλιτεχνών, ο κύριος Τάσος Γιωτάκος, απαντά για πρώτη φορά σε όλη τη φημολογία για θέματα που αφορούν την περιουσία της Καίτης Γαρμπή και του Διονύση Σχοινά.
“Η οικογένεια της Καίτης και του Διονύση έχει ισχυρή κεφαλαιακή βάση, με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Έχει σπίτια στην Κεφαλονιά, στην Επίδαυρο, μεζονέτα στο Καστρί και άλλα... Όλα αυτά τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν είναι απαίσια κατασκευάσματα και δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση” λέει χαρακτηριστικά την “Espresso της Κυριακής”.

Για τα δυο σπίτια που αναφέρεται ότι πούλησε η οικογένεια στο Κεφαλάρι, ο γνωστός οικονομικός σύμβουλός δήλωσε: “Η οικονομική πολιτική της οικογένειας προσαρμόζεται σύμφωνα με τις εκάστοτε τάσεις της αγοράς. Ανέκαθεν διαχειριζόμασταν την ακίνητη περιουσία αντικαθιστώντας τη με περισσότερο κερδοφόρα ακίνητα, πουλώντας τα προηγούμενα σε πολύ ψηλότερες τιμές από τις τιμές αγοράς” και πρόσθεσε: “Το σπίτι στην αρχαία Επίδαυρο αποτελεί επενδυτική πρόκληση για σοβαρούς επενδυτές και, σύμφωνα με τις προτάσεις που θα μας κάνουν, λειτουργούμε ανάλογα, υπό την προϋπόθεση ότι θα επενδύσουμε ξανά το ποσό της αξίας αγοράς του ακινήτου. Προς το παρόν δεν ψάχνουμε για κάτι, εκτός αν βρεθεί κάποιος που θα αντιληφθεί την αξία του”.

Ακόμη, για την αποχή της γνωστής τραγουδίστριας από τις πίστες αλλά και τη μετακόμιση στο εξωτερικό: “Η αλήθεια είναι ότι η Καίτη Γαρμπή απέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Μετά τη λήξη της συνεργασίας της με τον Φοίβο (η οποία απέδωσε καρπούς, αφού την ανέδειξε σε ένα από τα πρώτα ονόματα της εμπορικής δισκογραφίας αλλά και σε κορυφαίο όνομα της νυχτερινής Αθήνας) κάνει μια στροφή στη λεγόμενη “ποιότητα”, με ωραία μεν τραγούδια, αλλά χωρίς μεγάλες πωλήσεις”.

 ΠΗΓΗ:ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ 

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ TV


ANT1
  • 10:00 10 με 1 μαζί
    Ζωντανό καθημερινό πρόγραμμα με τον Γιώργο Καραμέρο και τον Σπύρο Χαριτάτο.
MEGA
  • 10:00 Πρωινό mou
    Πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή παραγωγής 2010
novacinema1
  • 10:45 Ναταλί αγνοείται
    Αληθινή ιστορία αμερικανικής παραγωγής 2009.
ALPHA
  • 10:00 Καφές με την Ελένη
    Καθημερινή πρωινή εκπομπή με την Ελένη Μενεγάκη
STAR
  • 10:15 Νηστικοί πράκτορες
    Εκπομπή μαγειρικής με τη Ντίνα Νικολάου και τον Θανάση Πάτρα.
ALTER
  • 09:00 Στην κουζίνα
    Εκπομπή μαγειρικής.
NET
  • 10:00 Συμβαίνει τώρα
    Καθημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή.
novacinema2
  • 10:35 Κινηματογραφικά νέα
    Ενημερωτικό μαγκαζίνο για την 7η τέχνη.
ET1
  • 10:30 Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΥΝΤΟΥΝ
ET3
  • 09:50 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Discovery
  • 10:00 BRAINIAC

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΓΛΥΚΙΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΟΥΝ

Καλημέραααα!!!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ

Κέλλυ Κελεκίδου

Εξώδικα για το παιδί της έστειλε σε ΜΜΕ προκειμένου να διαφυλάξει το παιδί της...

 

Έλενα Παπαβασιλείου: Όπως δήλωσε είναι μόνη της 2 χρόνια!!!

 

Νέος έρωτας για τον Νίνο!!! Ποιά είναι ? Μα φυσικά ....... Η Χρυσή Βαρδινογιάννη

Ποιά μπορεί να είναι η δίκαιη τιμωρία;


Το επίσημο δελτίο αναφέρει:


Ενα κοριτσάκι μόλις ενάμιση έτους βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Ως βασικός ύποπτος από την αρχή ήταν ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού, ο οποίος ύστερα από ανθρωποκυνηγητό εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας είπε στην αστυνομία πως ήταν πολύ εκνευρισμένος γιατί χύθηκε στο πάτωμα μικρή ποσότητα ηρωίνης που ήθελε για τη δόση του. «Δεν ήξερα τι έκανα...» είπε.

Ο τραγικός επίλογος της ανατριχιαστικής αυτής ιστορίας γράφτηκε όταν η μητέρα του μωρού, που έλειπε για δουλειές, μπήκε στο σπίτι (που βρίσκεται στην περιοχή της Χαλάστρας) και έντρομη άκουσε τη μεγαλύτερη κόρη της, ηλικίας 8 ετών, να κλαίει και να φωνάζει σε βοήθεια. Πανικόβλητη μπήκε στο παιδικό δωμάτιο και αντίκρισε το μεγαλύτερο παιδί να βρίσκεται κουλουριασμένο σε μια γωνιά με τραύματα στο κεφάλι και το μικρότερο λίγο πιο πέρα, ακίνητο και αιμόφυρτο.

Μόνο ένα έχω να πω: Δεν πρέπει να ξαναπερπατήσει ελεύθερος στη ζωή του.
ΠΟΤΕ!!!


ΠΗΓΗ:ΚΕΝΤΡΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Στην Ελλάδα
1943: Γεννιέται ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου.
1949: Εγκαινιάζεται η Διώρυγα της Κορίνθου.

Στο κόσμο
1798: Δημιουργείται η χώρα της σοκολάτας, των ρολογιών και χρηματοκιβώτιο των πλουσίων του κόσμου... Η Ελβετία.
1827: Στη Βιέννη, 20 χιλιάδες άτομα συνοδεύουν τον Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν στην τελευταία του κατοικία.
1886: Ο χημικός Τζον Πέμπερτον διαφημίζει το μαύρο και εύγευστο υγρό που βγήκε από το εργαστήριο του: Την Κόκα Κόλα.
1959: Στους αμερικανικούς κινηματογράφους κάνει πρεμιέρα μία από τις πιο διάσημες ταινίες του Χόλιγουντ, το φιλμ «Μερικοί το προτιμούν καυτό», με τη Μέριλιν Μονρόε και τον Τζακ Λέμον.
1964: Γεννιέται η αυστραλή ηθοποιός και μοντέλο Ελ ΜακΦέρσον.
1982: Πεθαίνει ο γερμανός συνθέτης της «Καρμίνα Μπουράνα», Καρλ Ορφ.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Προβλήματα επικοινωνίας και αποδοχής.

 
      Όλες οι προτάσεις μας εκ προοιμίου, είναι υποτιμητικές για το ΕΓΩ
  (εγωισμό) των άλλων. Και συνήθως ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ.
     

 Κάθε νέα θεωρία πρόταση ανακάλυψη συγκρούετε με το ΕΓΩ ΜΑΣ, και
είμαστε σε θέση να την κρίνουμε την υιοθετούμΕ, αλλά πάλι συγκρούετε με το ΕΓΩ
 ΜΑΣ  και δεν την χρησιμοποιούμε.
     

Και προ πάντως αν είσαι άσημος άγνωστος μη καθιερωμένος από τα
  κατεστημένα.
     Και για αυτό δεν συμφωνούμε οι άνθρωποι, οι πολιτικοί τα κόμματα κλπ.
  Κανέναν δεν τον ενδιαφέρει η υψηλή αντικειμενική λογική, η αλήθεια η
  αντικειμενικότητα και η ποιότητα.
     Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι υψηλής αντικειμενικότητας να ΜΗΝ συμφωνούν
οι  απόψεις τους.
     Στην αντικειμενική αντικειμενικότητα δεν υπάρχουν πολλές αλήθειες, ΑΛΛΑ
  ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ και οι απόψεις μας (τους) αναγκαστικά συμπίπτουν,
 συμφωνούν με την λογική. Εκτός και ΑΝ πρόκειται για εγωιστές και
 φαντασιόπληκτους.
     Για να μην συμφωνούν πρέπει να συμβαίνουν τα εξής: Να έχουν άγνοια του
  θέματος ή να το κατέχουν επιφανειακά, να μην καταλαβαίνουν λόγω χαμηλής
  νοημοσύνης LQ, να καταλαβαίνουν και να μην τους συμφέρει, ατομικά
  (εγωιστικά) κομματικά ή επιστημονικά κλπ.
    

 Όταν είσαι "ΑΝΩΤΕΡΟΣ τους" ξύπνιος φιλόσοφος μορφωμένος όμορφος κλπ. ή
  δεν συμφωνούν με τις θεωρίες σου τα γραπτά σου ή τις ιδέες σου, ή αν δεν
  δέχονται να υπάρχουν και ποιο ξύπνιοι από αυτούς, σε μισούν σε φθονούν
τους  κυριεύει η ζήλια, γίνεσαι εχθρός τους, ή αλλιώς πρέπει να παραδεχτούν την
  κατωτερότητας τους (εγωισμός). 

Αν είσαι κουτός βλάκας άσχημος τότε τους δίνετΑΙ η ευκαιρία να πουλήσουν ανωτερότητα και σε ΘΑΒΟΥΝ σε ταπεινώνουν  κλπ.
     Οι ποιο πολύ που ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως φέρνουν γνώμη, είναι αμόρφωτοι ή
  μορφωμένοι σε περιορισμένο αριθμών γνώσεων ή είναι ζηλιάρηδες (τους έφαγαν
  την δόξα) φθονεροί μνησίκακοι άχρηστοι ανίκανοι, ή εκστασιάζονται μα τις
  γνώσεις τους λόγο τίτλων κλπ. και αναδεικνύονται σε μ-βλάκες. 


Και ως παρανοϊκός εγωιστής θα πέσει το Ε-γόητρο του.
     Το να λες τις απόψεις σου, τον συλλογισμό σου με επιφύλαξη το
 καταλαβαίνω,  να ξεφτιλίζεσαι όμως πάει πολύ. (Δεν έχουν ευρύ πεδίον γνώσεων φιλοσοφίας
  φυσικής ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ και περιορισμένο ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ.)
    

 Τελικός: 
Έξι (6) δισεκατομμύρια εγωισμούς παράλογους αμόρφωτους (ή
 ζήλια)  πρέπει να αντιμετωπίσεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ για κάτι που δεν συμπίπτει με την κατεστημένη
  νοοτροπία, τα ταμπού, τις προλήψεις ,τις δεισιδαιμονίες ,την μόρφωση τους την
  λογική τους κλπ. 

Εκτός αν μπορείς να επιβληθείς δυναμικά.ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ....
  

Περισσότερα: ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ  ΕΓΩ ΣΟΥ.
Το καλό, και το κακό ΕΓΩ ΣΟΥ. 
ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.......

                      ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ μας, ή σας......
  1) Όταν δεν καταλαβαίνουμε την αξία τους <ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Ή ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΑΣ>
  2) Λόγο ξενομανίας και έλλειψη λογικής χρησιμοποιούμε καθιερωμένα ρητά
  σλόγκαν απορρίπτοντας τα άλλα.
  3) Διότι ο λέγον είναι εν ζωή. Πρέπει να πεθάνει.
  4) Αν δεν είσαι ΕΠΩΝΥΜΟΣ. 


Γιά όλα αυτά λοιπόν σας προτείνω να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας,να ονειρεύεστε και να ελπίζετε...Γιατί όταν ονειρεύεσαι ελπίζεις και όταν ελπίζεις επιμένεις και κάνεις υπομονή και τελικά ??          ΕΣΥ ΝΙΚΑΣ!!!

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΤΤΑ 

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ

Τῆς Ὕπαρξης

Ὕπαρξη,
Δῶρο στὴν ἁγνή μας οὐσία
Γέλιο ποὺ χαράζει
Τὴν παντοτινὴ νύχτα
Πάνω στὶς λεῦκες
Ἀπαράτησε τὸ στεφάνι σου

Φέρε στὸ κοιμισμένο δάσος
Τὸ θρόισμα τοῦ ὀνείρου,
Ποὺ ἐμᾶς τοὺς σιωπηλοὺς
Ἐξύπνησε





Ἔπος

Φύλλα δέντρου
Φτερὰ πουλιοῦ
Ἄνεμος
Ἔπειτα θάλασσα
Κύματα
Χρόνος γαλάζιος
Ὁρίζοντες παντοῦ
Καὶ μπροστά μας
Ὁ οὐρανός


Εἶναι μία γυναῖκα

Εἶναι μία γυναῖκα καὶ τραγουδᾷ
Θὰ γίνω σὰν τὴ θάλασσα ποὺ βρέχει τὴ ζωή μας
Θὰ γίνω περιστέρι
Θὰ γίνω σὰν τὴ θάλασσα ποὺ εἶναι πάντα μπροστά μου
Καὶ μ᾿ ἀκλουθᾷ ὅταν περπατῶ
Καὶ μ᾿ ἀκλουθᾷ ὅταν κλαίω
Καὶ μὲ παρηγορεῖ τὴν ὥρα ποὺ δὲν φταίω
Τὴν ὥρα ποὺ τὴν πατρίδα μου νείρομαι
Τὸν ἔρωτα ἢ τὴ χαμένη ἀγάπη.


 Στοὺς φίλους μου
Κόβεται ἡ δική μας ἀναπνοή,
χάνεται ὁ χρόνος, παιδιά·
σὲ φωνὴ μοιάζει
ποὺ ζύγωσε
μᾶς προσπέρασε
μὰ δὲν ἀκούστηκε,
κι ἕνας ἀπὸ μᾶς, ὁ πιὸ καλός,
ἐλπίζει ἀκόμα
ἀλλὰ ντρέπεται νὰ τὸ πεῖ...

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΡΘΕ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ........ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ


ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΤΤΑ

ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

Έκτακτη σύσκεψη στη Βουλή με την συμμετοχή επτά Υπουργών συγκαλεί ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να δώσει εντολές στου εκπροσώπους του, για τους τομείς της ανάπτυξης και των αποκρατικοποιήσεων    
Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ άλλων και το  δημοσιονομικό πλαίσιο που έχει προκαλέσει κόντρες μεταξύ των υπουργών, καθώς το υπουργείο Οικονομικών πιέζει για παραπάνω  περικοπές στα έσοδα ή κονδύλια  των υπουργείων.
Στη συνάντηση αυτή  θα συμμετέχουν και οι παρακάτω:Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδης, 
η υπουργός ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης. 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΤΤΑ 

ΈΝΑ ΑΚΟΜΗ ΖΩΟ ΠΈΘΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

  Άλλη μια φορά σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με θύμα μία αρσενική αρκούδα που έγινε χθες στο 21 χιλ. μετά τον κόμβο Βογατσικού Καστοριάς. Η πρώτη αρκούδα που πεθαίνει για το 2011.
  Η άτυχη αρκούδα που ζύγιζε  περίπου 200 -220 κιλών έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στο ρεύμα για Νεάπολη. Η οδηγός του οχήματος ερχόταν από Καστοριά και έπεσε πάνω στην αρκούδα με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Η ίδια εκτός από το τεράστιο σοκ  υπέστη και μερικά τραύματα ευτυχώς ελαφρής μορφής που δεν είναι σοβαρά για την υγεία της...                                         Οι ερευνητές της ομάδας άμεσης επέμβασης του Αρκτούρου, που έφτασε στο σημείο σε 15 λεπτά από το τηλεφώνημα της αστυνομίας Καστοριάς ,πήραν τό άτυχο πτώμα της αρκούδας  μετά από συνεννόηση με το Δασάρχη Καστοριάς, στον κτηνιατρικό σταθμό του Αρκτούρου στον Αετό Φλώρινας για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου της..

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΤΤΑ

ΑΠΟΘΕΩΣΕ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ

   Ο Μίκης Θεοδωράκης αποθέωσε τους θεατές του στο κλειστό γήπεδο στο Ηράκλειο Κρήτης......
  Ήταν μία υπέροχη συναυλία που πραγματοποιήθηκε πρός τιμήν του, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης..
 Μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη τραγούδησαν και η Μαρία Φαραντούρη και ο Πέτρος Πανδής ενώ ο ίδιος έκλεισε την συναυλία ερμηνεύοντας το τραγούδι <<Το περιγιάλι το κρυφό>>.
  Όπως δήλωσε ο ίδιος ,η Κρήτη υπήρξε για εκείνον πάντα το πιό ισχυρό στήριγμα της ζωής του.
Το ταλέντο και η αγωνιστική του διάθεση οφείλεται όπως ανακοίνωσε στις κληρονομιές τών Κρητικών απογόνων του.
  Τέλος,επισήμανε ότι ο εσωτερικός του διχασμός ανάμεσα στο τραγούδι και την πολιτική που χρόνια τώρα τον βασανίζει ίσως να οφείλεται σε αυτό το γεγονός.Δηλαδή ότι έχει γνωρίσματα των κρητικών..
   Εμείς να ευχαριστήσουμε τον Κύριο Μίκη Θεοδωράκη που μας συντροφεύει χρόνια τώρα με την υπέροχη μουσική του και να του στείλουμε ευχές για ότι καλύτερο επιθυμεί στην ζωή του.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΤΤΑ

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ TV


13:15Κους-Κους το μεσημέριAlphaΨυχαγωγική Εκπομπή
13:30* Super Star *StarΤηλεοπτική εκπομπή
14:30Τόλμη και γοητείαΕΤ3Ψυχαγωγική Εκπομπή

14:30Κωνσταντίνου και ΕλένηςAnt1Ελληνική σειρά
15:00Οι αντικαταστάτεςΕΤ1Κινούμενα Σχέδια
15:00ΕιδήσειςΝΕΤΕιδήσεις

15:00Εραστής δυτικών προαστίωνMegaΕλληνική σειρά

15:00ΤηλεαγορέςΜακεδονία TV

15:00Chef στον αέραΣΚΑΪ

15:00Your Noise LiveMTV

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Στην Ελλάδα
1940: Μπαίνει ο θεμέλιος λίθος για τις μόνιμες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
1972: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει όλα τα αξιώματα: του αντιβασιλέα, του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και του προέδρου της Βουλής.
Στο κόσμο
 
1483: Γεννιέται ο αναγεννησιακός ζωγράφος Ραφαήλ.
1866: Κάνει την εμφάνισή του το πρώτο ασθενοφόρο.
1868: Γεννιέται στη Ρωσία ο συγγραφέας της «Μάνας» Μαξίμ Γκόργκι.
1910: Το πρώτο υδροπλάνο αποθαλασσώνεται από τις ακτές της γαλλικής πόλης Μαρτένκ.
1941: Αυτοκτονεί η αμερικανίδα συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ.
1943: Πεθαίνει ο ρώσος συνθέτης της κλασσικής μουσικής Σεργκέι Ραχμάνινοφ.
1994: Πεθαίνει, σε ηλικία 84ων ετών, ο εισηγητής του θεάτρου του παραλόγου Ευγένιος Ιονέσκο.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ένα βλέμμα που σκοτώνει


Σε σκέφτομαι και σε ξεχνώ
ένα βλέμμα σ'αγαπώ
μια στιγμή στο πεταχτό
μια φωτιά μες το πλατό

όσο ζω κι όσο υπάρχω
μια λέξη μες στον όχλο
ένα φιλί στην αγκαλιά
και μια ζέστη στη καρδιά

στιλέτο μαχαιριά
νυστέρι επιλογή
είναι του κόσμου η συλλογή
μια εμπόλεμη ζωή

πώς θα αντέξω τα απόκρυφα
πώς θα αγγίξω τα μυστικά
ότι κρατάς κρυφό
από τη φωτιά

ένα βλέμμα που σκοτώνει
μια λέξη μαχαιρώνει
μια ματιά με θάβει
και ένα φιλί ανασταίνει

σου μιλώ με κοιτάς
σε κοιτώ φεύγεις
σε πιάνω μιλάς
σε αγκαλιάζω φιλάς

κοίτα με στα μάτια
νιώσε τι νιώθω
άκουσε τι λέω
ενώσου μαζί μου
να καταλάβεις τι εννοώ.....

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Τι είναι ο έρωτας?


Τι είναι ο έρωτας?

Υπάρχει αληθινός έρωτας?

Ο έρωτας είναι κάτι χειροπιαστό, η είναι μια αυταπάτη, μια υποβολή στο λογικό του εαυτού μας που λέμε για να δεχτούμε έναν ξένο άνθρωπο κοντά μας?

Ο αληθινός έρωτας δεν είναι καθαρά θέμα τύχης . Είναι  θέμα επιλογών αλλά και ικανοτήτων.
Μπορεί να είναι θέμα τύχης πηγαίνοντας για την δουλειά σου να συναντήσεις μια πανέμορφη κοπέλα και αυτή να σε προσέξει και να σου χαμογελάσει, αλλά δεν είναι θέμα τύχης το ότι άρπαξες την ευκαιρία που σου δόθηκε και πήγες να της μιλήσεις. Αυτός είναι έρωτας.
 

Ο έρωτας έρχεται χωρίς να τον αναζητήσουμε. Ο έρωτας μπορεί να είναι το φτερωτό αγγελάκι με τα βέλη τον κόμικς που αναζητά καρδιές για να τοξεύσει, είναι όμως σαν την φωτιά, όταν δεν την συντηρείς σβήνει.

“Γεννήθηκα όταν με φίλησες. Πέθανα όταν με παράτησες. Έζησα για λίγες βδομάδες”, όσο με αγάπησες έλεγε ο Μπόγκαρτ στην Καζαμπλάνκα.
Ο Σόμερσετ Μώμ είπε για τον έρωτα “Ο Έρωτας είναι ένα βρόμικο κόλπο που μας παίζουνε για να διαιωνίσουμε το είδος”.

 

Αγάπη

Άραγε υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από το “Σ’ αγαπώ”?
Η αληθινή αγάπη είναι πάντοτε δεμένη με την προσφορά, τη θυσία,και την ανιδιοτέλεια.  
Η Αγάπη  πρέπει να είναι έμπρακτη και όχι μια αφηρημένη έννοια. 
Αγάπη σημαίνει να συμπάσχεις μαζί του και να καταλαβαίνεις το πρόβλημα του. 
Όταν αγαπάς κάποιον τον δέχεσαι όπως είναι, με της ατέλειες του, τα προτερήματα και τα ελαττώματα που έχει.  
Αληθινή αγάπη δεν σημαίνει να θέλεις να φτιάξεις έναν άνθρωπο στο καλούπι σου. 
Αγάπη δεν είναι η καταπίεση, η επιβολή και η κυριαρχία σου επάνω στην προσωπικότητα του συντρόφου. 
Η αληθινή αγάπη σέβεται την ελευθερία του συντρόφου, εκτιμά το εγώ του και εκτιμά των σύντροφό της χωρίς ανιδιοτέλεια σημαίνει να χαίρεσαι μαζί με αυτόν που χαίρεται και να λυπάσαι με αυτόν που πονά ταυτόχρονα. 

Σεβασμός

Σεβασμός σημαίνει ότι ακούω και εκτελώ εντολές από κάποιον γιατί τον εκτιμώ, κάνω μια πράξη με την οποία είμαι σύμφωνος και δεν εξαναγκάζομαι να πειθαρχήσω με την βία. 
Δέχομαι τον άνθρωπο αυτό ως κάτι καλό και πράττω αυτά που ζητά να κάνω.
 

Σεβασμός χωρίς αγάπη δεν νοείται όπως και το αντίστροφο. 
Έρωτας μπορεί να υπάρξει χωρίς αγάπη και σεβασμό όμως αν λείπει ο σεβασμός για την προσωπικότητα του ερωτικού συντρόφου η σχέση θα διαλυθεί από μόνη της.

Ο δρόμος είναι άδειος.


Ο δρόμος είναι άδειος.
Μια δυο γάτες που και που φαίνονται.
Ούτε οι κλέφτες δεν έχουνε βγει για σεργιάνι.
Το φεγγάρι φωτίζει κάθε γωνιά του δρόμου. Δε μπορείς να κρυφτείς αυτή τη νύχτα. Όμορφη νύχτα. Αν αφουγκραστείς τη σιγαλιά θα ακούσεις τις ανάσες των ανθρώπων. 
Χμμ....κάτι φαίνεται να περπατεί στη σκιά των κτηρίων... είναι ο φύλακας των ονείρων! 
Ακούω την ονειρομηχανή του κάπου μακριά. 
Μοιράζει όνειρα για μία ακόμα νύχτα. Ώρα σε λίγο να ξαπλώσω. Αν περιμένω λίγο ακόμα, δε θα προλάβω να αποκοιμηθώ πριν φτάσει ο φύλακας. 
Αναρωτιέμαι τι όνειρο θα μου μοιράσει απόψε. Πάντως θα είναι ευχάριστο. Γιατί θά με πάρει ο ύπνος με ένα χαμόγελο.

Με λαμπρότητα η παρέλαση στη Θήβα


ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ !!!




Με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρουσία σύσσωμης τής Δημοτικής Αρχής τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων επικεφαλής τής οποίας ήταν ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου καί οί Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης καί Γιάννης Παπαδημητρίου , τών Βουλευτών Βοιωτίας κ.κ. Αριας Αγάτσα , Βασιλικής Τσόνογλου , Μιχάλη Γιαννάκη εκπροσώπων τής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος καί άλλων φορέων , πραγματοποιήθηκαν και στην πόλη της Θήβας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και αμέσως μετά έγινε η κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους, αντιστασιακές οργανώσεις, σχολεία, συλλόγους, κτλ.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, συλλόγων, τμημάτων του Κέντρου Εκπάιδευσης Πυροβολικού Θήβας και της Πολεμικής Αεροπορίας από την 114 Πτέρυγα Μάχης.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αντώνης Δημόπουλος.
Επίσης την Περιφέρεια Στερέας Ελλάδος και τον Περιφερειάρχη Κλ. Περγαντά εκπροσώπησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Μπακομήτρος.
Πολύς ήταν και ο κόσμος που παρακολούθησε την παρέλαση μιας και ο καιρός ήταν κάτι περισσότερο απο ανοιξιάτικος.
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΠΑΡEΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΣΤΗ ΘΗΒΑ




Δημήτρης Σοβατζής

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Για σένα

Αγάπη, τι δύσκολο πράγμα! Υπάρχει αγάπη αλλά αληθινή αγάπη , πολύ δύσκολα στις μέρες μας! Η αληθινή αγαπη σημαίνει πολλά και είναι πολλά παραπάνω από όσα αναφέρονται παρακάτω..
Αληθινή αγάπη είναι να προχωρώ μπροστά στη ζωή έχοντας εσένα δίπλα μου και όχι μπροστά μου ή πίσω μου.
Αληθινή αγάπη είναι να θέλω πραγματικά να είμαι μαζί σου κι εσύ μαζί μου.
Αληθινή αγάπη είναι να είμαι μαζί σου όταν γελάς και όταν κλαίς.
Αληθινή αγάπη είναι να μοιράζομαι τις χαρές της ζωής και να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες της μαζί σου.
Αληθινή αγάπη είναι να είμαι παρών σε κάθε στιγμή και να υποστηρίζω κάθε κίνησή σου.
Αληθινή αγάπη είναι να λέμε ειλικρινά τις σκέψεις μας ο ένας στον άλλο.
Αληθινή αγάπη είναι οπουδήποτε κι αν είμαστε στον κόσμο, οτιδήποτε κι αν μας συμβεί, να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο.
Αληθινή αγάπη είναι η ήττα του «εγώ» και η επικράτηση του «εμείς».
Αληθινή αγάπη είναι αυτή που ποτέ δεν μπορείς να την μετρήσεις.
Αληθινή αγάπη είναι να σε καταλαβαίνω όταν είσαι στενοχωρημένος.
Αληθινή αγάπη είναι να απολαμβάνω τον ελεύθερο χρόνο μαζί σου.
Αληθινή αγάπη είναι να σ’ έχω ΠΑΝΤΑ στη καρδιά μου.
Αληθινή αγάπη είναι να προσπαθώ πάντα να σε κάνω περήφανο με τη συμπεριφορά μου.
Αληθινή αγάπη είναι να είμαι πάντα καλή μαζί σου.
Αληθινή αγάπη είναι να σου κρατώ το χέρι με στοργή και σεβασμό όταν είσαι άρρωστος.
Αληθινή αγάπη είναι να σε προστατεύω και να σε προσέχω σαν τα μάτια μου.
Αληθινή αγάπη είναι με ή χωρίς χρήματα να είμαι πάντα μαζί σου.
Αληθινή αγάπη για μένα είναι να σου δώσω ακόμα και την τελευταία μου αναπνοή εδώ στη γη για να σε κάνω ευτυχισμένο.

Για την αγάπη

Όταν αγαπάς (αληθινά) δεν έχει όρια η αντοχή σου. Όπως και όταν αντέχεις (αληθινά) δεν έχει όρια η αγάπη σου.

Όταν στον άνθρωπο που αγαπάμε προσδίδουμε την ιδιότητα 'ο σημαντικότερος άνθρωπος στην ζωή μας' τότε σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για αυτόν τον άνθρωπο. Για να ωριμάσει μια σχέση πρέπει να δοκιμαστεί. Η αγάπη δεν εμπεριέχει μόνο θετικές παραμέτρους (επικοινωνία, κατανόηση, ευτυχία, γαλήνη...), αλλά και αρνητικές (θυσίες, υποχωρήσεις, υπομονή...). Η αγάπη δεν αποδεικνύεται μόνο στα λόγια. Οι πράξεις είναι αυτές που αποδεικνύουν τα λεγόμενά μας και τα συναισθήματά μας κατ' επέκτασιν.
.......




Όταν αγαπάς αντέχεις πράγματα τα οποία αν δεν αγαπούσες δεν θα άντεχες...Γι αυτό στη ζωή μου θεωρώ αυτούς που πραγματικά αγαπάνε τους δυνατότερους ανθρώπους...

Οταν αγαπάς γιατι να μην κανεις ακραια πράγματα, γιατί να μην θυσιαστεις για την αγάπη σου? Με τον τρόπο αυτό θα δείξεις σε εκείνον που αγαπάς ποσο πραγματικά ενδιαφέρεσε και νιαζεσε γι'αυτόν.

Ο καφές ζεστός και οι ώρες... ολες δίπλα μου δεν βιάζονται σήμερα
Σκέψεις και συναισθήματα ...όλα είναι εδώ και συναγωνίζονται
στην ομορφιά του ...Μπορώ και του... Θέλω! 

Μια βροχή που ήρθε ετσι ξαφνικα όπως εσυ...

κάθε ήχος μοιάζει μουσική στο ρυθμό της καρδιάς!!!
Κανεις δεν φοβάται να λουστεί με τα νεράτης, ειναι τοσο όμορφη
όπως η αγάπη, ειναι τόσο μεθυστική οπως το κόκκινο κρασί,
είναι τόσο λαμπερή οπως η ματιά σου,
ειναι τόσο ηδονική οπως οι λέξεις που λένε την δική μας αλήθεια...

Η ακτινοβολία ανεβαίνει μέχρι το πρόσωπο μας
όχι όμως σαν γκριμάτσα θυμού
αλλά σαν χαμόγελο αγάπης.
Το αίμα μας ρέει το ίδιο .
Η χημεία του σώματος είναι ίδια ,
όμως μπαίνει ένα καινούργιο άγνωστο στοιχείο
μέσα μας και όλα αλλάζουν.
Και με την αληθινή αγάπη
από κατώτερο μέταλλο γίνεσαι χρυσό.
Αρκεί να ξυπνήσουμε τη συνειδητότητα
που κοιμάται βαθιά μέσα μας
και να μην αφήνουμε το ΕΓΩ μας να κάνει τον οδηγό.


Ας δούμε που μας οδήγησαν οι επιλογες μας?
Πόσο γεμάτοι από αγάπη νιωθουμε μεσα μας?
Οχι όλα για τους άλλους... για μας τι κάναμε?
Και τα ονειρά μας? 

Η αληθινή αγάπη περνάει από πάρα πολλά στάδια ,
όλοι νομίζουμε πως αγαπάμε, αλλά μόνο αν πονέσεις πολύ,
αν απομακρυνθείς από όλα, όσα σε κάνουν
να μη μπορείς να δεις βαθιά μέσα σου,
τότε βλέπεις ξεκάθαρα και δοκιμάζεις τον εαυτό σου,
τότε νιώθεις ότι ενδιαφέρεσαι για το τι θα γίνει ο άλλος,
χωρίς όμως αυτό το ενδιαφέρον να γίνεται καταπίεση
όπως συμβαίνει συνήθως στον ερωτά.
Η αληθινή αγάπη είναι απαλλαγμένη από αυτά. 

Διότι η πραγματική αγάπη περιέχει
τον σεβασμό της ελευθέριας του άλλου
και της προσωπικότητά του.
Ο Άνθρωπος που αγαπάμε δεν είναι το μέσον
για αν ικανοποιήσουμε τις δικές μας ανάγκες
ούτε να υλοποιήσουμε ότι εμείς επιθυμούμε.
Αυτό είναι αδυναμία και μη το μπερδεύουμε με την αγάπη.
Μόνο όταν είμαστε εγωιστές και ανασφαλείς
μπερδεύουμε την αγάπη με τη συμπάθεια ή τον ερωτά.
Χωρίς να το θέλουμε από ανασφάλεια δική μας
ζητάμε συνεχώς επιβεβαιώσει και αυτό μας εμποδίζει
να αφεθούμε στην αληθινή αγάπη.
Μόνο αν απομακρυνθείς από όλα αυτά
και συνεχίσεις μόνος, θα δεις πόσο όμορφη
είναι η αληθινή αγάπη.
Υπάρχουν κάποιες στιγμές που δεν θα τις αλλάζαμε με τίποτα!

Βότανα για αρωματισμό χώρου.


Οι χημικές ουσίες σήμερα χρησιμοποιούνται κατά κόρον …μπορούμε όμως με την βοήθεια των Βοτάνων και των Αιθέριων Ελαίων να τις αποφύγουμε, τουλάχιστον σε μερικές περιπτώσεις, μέσα στο σπίτι μας…..!!!!
Οι συνταγές που θα βρείτε πιο κάτω γίνονται εύκολα και είναι πολύ αποτελεσματικές.ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Αρωματικό Χώρου

4 φακελάκια Ζελατίνης σκόνη

1φλ. ζεστό νερό

1φλ. κρύο νερό

2 κουταλάκια Αρωματικό Έλαιο ή 1 κουταλάκι Αιθέριο Έλαιο της αρεσκείας σας

1 γυάλινο βάζο για μαρμελάδες, με λάστιχο ή 1 θήκη για παγάκια.



Αφού διαλύσουμε την Ζελατίνα καλά μέσα στο νερό (όπως κάνουμε το Ζελέ) προσθέτουμε το αρωματικό μας.

Αν χρησιμοποιήσουμε το γυάλινο δοχείο μπορούμε να το έχουμε κλειστό και να το ανοίγουμε όταν το χρειαζόμαστε για να αρωματίσουμε το χώρο.

Αν χρησιμοποιήσουμε την θήκη για τα παγάκια, μπορούμε να τα βγάλουμε και να τα μοιράσουμε μέσα στο σπίτι, μέσα σε Ποτ Πουρί ή κοντά στα καλοριφέρ.

Σημ: Όταν χάσουν την μυρωδιά τους μπορούμε να τα ξαναλιώσουμε και τους ανανεώσουμε το άρωμα.

Όταν δεν χρησιμοποιούνται διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο μέσα σε μια σακούλα ή ένα δοχείο Taperware.

Συνδυασμοί Αιθέριων Ελαίων για αρωματισμό του χώρου

α)
20σταγόνες Πορτοκάλι
10 σταγόνες Λεμόνι
7 σταγόνες Λεβάντα

β)
10 σταγόνες Πεύκο
5 σταγόνες Κανέλλα

γ)
10 σταγόνες Τριαντάφυλλο
5 σταγόνες Γεράνι
5 σταγόνες Λεβάντα 


ΠΗΓΗ:ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ