Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Μην Έρθεις Δουλειά Χωρίς Σουτιέν


Οι Γερμανοί έβγαλαν νόμο για το εργασιακό dress-code............

Χάιντι Κλουμ
Δικαστήριο στη Γερμανία αποφάσισε πως τα αφεντικά έχουν δικαίωμα να απαιτούν από τις γυναίκες εργαζόμενες να φορούν στηθόδεσμο. Βέβαια, αυτός ο στηθόδεσμος πρέπει να μην είναι κανένα λεοπάρ έξαλλο εσώρουχο που να φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από την μπλούζα ή το πουκάμισο…
Εκτός από αυτό, το δικαστήριο αποφάσισε πως οι εταιρίες θα έχουν λόγο και στο πόσο μακριά είναι τα νύχια των γυναικών, καθώς και στο πόσο περιποιημένα είναι τα μαλλιά τους.
Σε ό,τι αφορά στους άνδρες εργαζόμενους, ναι μεν επιτρέπεται να έχουν μούσια, ωστόσο αν οι διευθυντές τους θεωρήσουν πως πλησιάζουν σε styling τον Ροβινσώνα Κρούσο, θα έχουν το δικαίωμα να τους ζητήσουν να κάνουν λίγο grooming.

Όλα αυτά συνέβησαν χτες στο δικαστήριο του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, και οι εργαζόμενοι δηλώνουν ενοχλημένοι και απορούν πώς αυτή η απόφαση δεν καταπατά, όπως ισχυρίζονται οι δικαστές, τα δικαιώματά τους.

Το μόνο που τους χαροποιεί, όπως δήλωσε εκπρόσωπος, είναι πως κατάφεραν να έχουν τα παρακάτω δικαιώματα:
1) Θα μπορούν να έχουν ό, τι απόχρωση μαλλιών θέλουν
2) Θα μπορούν να έχουν ό, τι χρώμα νυχιών επιθυμούν
3) Θα μπορούν να φορούν περούκες

Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε ο πατέρας της Μπρίτνει Σπίαρς, που της απαγόρευσε να κυκλοφορεί στο δρόμο χωρίς σουτιέν.


Δήμητρα Σέττα