Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ο πόλεμος εναντίον της κυτταρίτιδας .............

   Η κυτταρίτιδα προκαλείται από τη συσσώρευση τριγλυκεριδίων -λιποκυττάρων, όπως είναι γνωστότερα-, τα οποία βρίσκονται στις ζώνες αποθήκευσης του λίπους, δηλαδή κυρίως στους μηρούς, τους γλουτούς και στην περιοχή της κοιλιάς. Υπό φυσιολογικές συνθήκες καλής λειτουργίας του οργανισμού, υπάρχει ισορροπία μεταξύ της αποθήκευσης και αποβολής λίπους.    Όταν η ισορροπία αυτή διαταράσσεται, η αποβολή μειώνεται και έχουμε αύξηση του όγκου των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κυτταρίτιδας, δηλαδή αυτής της μισητής όψης «φλοιού πορτοκαλιού» στα επίμαχα σημεία του σώματος.  Για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση θα πρέπει να περιορίσουμε τη λιπογένεση, και επομένως την αποθήκευση λίπους, και παράλληλα να ενισχύσουμε το μηχανισμό της λιποδιάλυσης, δηλαδή τη διαδικασία αποβολής - καύσης του λίπους που συγκεντρώνεται. Ο πόλεμος εναντίον της κυτταρίτιδας κερδίζεται με μάχες σε πολλά επίπεδα.
Και πιο συγκεκριμένα:   Με προσεγμένη διατροφή σε καθημερινή βάση. Δηλαδή, διατροφή με περιορισμένα λιπαρά, πολλά φρούτα και λαχανικά και μπόλικο νερό.  Με καθημερινή άσκηση, που δεν περιορίζεται σε γυμναστική, αλλά μπορεί να είναι αποτελεσματική ακόμα και ως ημίωρο περπάτημα σε έντονο ρυθμό, δύο φορές την εβδομάδα, με καθημερινή χρήση της σκάλας αντί του ασανσέρ κ.λπ.. 
 Με κόψιμο του τσιγάρου και περιορισμό των καφέδων.   Με χρήση των ειδικών προϊόντων που κυκλοφορούν. Θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο και όχι μόνο λίγο πριν χρειαστεί να φορέσουμε το μαγιό! Ιδιαιτέρως σημαντικό για την αποτελεσματικότητα αυτών των προϊόντων είναι να τα εφαρμόζουμε με τη συχνότητα και τον τρόπο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Επίσης, καλό είναι να τα συνδυάζουμε με όλα αυτά που ήδη αναφέραμε: σωστή διατροφή σε καθημερινή βάση, άσκηση, περιορισμό τσιγάρου και καφέ.