Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Διάλεξε το κατάλληλο άρωμα για σένα γι’ αυτό το χειμώνα!












Ποιο είναι τελικά το καλύτερο άρωμα, το signature perfume, που σε χαρακτηρίζει και σκορπάει τη μυρωδιά σου ενώ οι άλλοι σε ρωτάνε: "Ποιο άρωμα φοράς"; Διάβασε παρακάτω πώς θα βρεις το καλύτερο άρωμα για το χειμώνα!

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης σαν αυτή που διανύουμε, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες μένουν προτιμούν σταθερά  το άρωμα που ξέρουν χωρίς να έχουν τη διάθεση να ψάξουν καινούργιο! Αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το ιδανικό άρωμα τώρα που έπιασαν για τα καλά τα κρύα, τότε έχε κατά νου ότι τα αρώματα του χειμώνα δεν είναι απλή υπόθεση!

Σε αντίθεση με τα καλοκαιρινά αρώματα που γεμάτα καλοκαιρινά λουλούδια και ευωδίες φρούτων, θυμίζουν την τέλεια φρουτοσαλάτα, το χειμερινό σου άρωμα πρέπει να σου φέρνει στο μυαλό  ζεστές χειμωνιάτικες μέρες .Το χειμώνα κουκουλώνεσαι κάτω από χοντρά ζεστά ρούχα σε αντίθεση με το καλοκαίρι ή την άνοιξη που το ντύσιμο σου είναι πιο ανάλαφρο, γι’ αυτό το άρωμα που θα επιλέξεις πρέπει να είναι αρκετά έντονο ώστε να μην χάνεται κάτω από τα ρουχαλάκια σου και αυτό είναι ένας από τους λόγους γιατί τα χειμερινά αρώματα είναι πιο "βαριά" σε σχέση με τα καλοκαιρινά.

Το βασικό είναι να αντανακλούν τη μυρωδιά του χειμώνα, όπως π.χ. τα αρώματα με ξύλο θυμίζουν διάφορα χειμωνιάτικα γλυκά! Το ιδανικό χειμερινό άρωμα αφήνει μια ανεπαίσθητη μυρωδιά που σου αφήνει μια διακριτική σέξι νότα. Όπως ήδη ξέρεις το κάθε άρωμα δεν μυρίζει το ίδιο σε όλες τις γυναίκες.  Αυτό συμβαίνει μιας και το κάθε σώμα έχει τη δική του μυρωδιά. Το βασικότερο κριτήριο όταν διαλέγεις άρωμα είναι να σου θυμίζει την εποχή!

Κάτι πολύ βασικό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι ότι το μέρος του σώματος σου που επιλέγεις να φορέσεις το άρωμα είναι πολύ σημαντικό! Πίσω από τα αυτάκια, στις μασχάλες, στους καρπούς, στο εσωτερικό των αγκώνων σου και στο λαιμό σου είναι τα μέρη που πρέπει να δώσεις το βάρος. Σκέψου ότι αν δεν το φορέσεις εκεί το αρωματάκι σου που με τόσο κόπο διάλεξες δε θα μυρίζει.

Με έμφαση στο ξύλο: το ξύλο, το κεχριμπάρι, το σανδαλόξυλο είναι συστατικά που κάνουν το χειμερινό σου άρωμα να ξεχωρίζει. Στο εμπόριο θα βρεις πολλά αρώματα που θα σου χαρίσουν μια χαρακτηριστική μυρωδιά! Εξάλλου το ξύλο είναι το πιο  σούπερ "ζεστό" συστατικό που μπορείς να βρεις.

Κάνε την έρευνα αγοράς σου: η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη όταν πρόκειται να επιλέξεις άρωμα για τη νέα σεζόν. Δοκίμασε τα αρώματα που ταιριάζουν πιο πολύ σε εσένα όμως πρόσεξε να περιοριστείς στις 3 διαφορετικές μυρωδιές τη φορά. Διαφορετικά δε θα μπορέσεις να καταλάβεις ποιο άρωμα είναι αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα αφού θα μπερδευτείς με τόσες μυρωδιές. Φρόντισε και πάλι να δοκιμάσεις στα σωστά σημεία: καρπός και εσωτερικό του αγκώνα πάντα κερδίζουν!

Το άρωμα-μασκότ: έχεις "κολλήσει" με ένα άρωμα εδώ και χρόνια που μπορεί να θεωρηθεί το σήμα-κατατεθέν σου; Μπορεί να είναι το χαρακτηριστικό σου τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά μια αλλαγή ποτέ δεν έβλαψε κανένα. Πειραματίσου και επίλεξε το άρωμα εκείνο που θα σου αλλάξει ψυχολογία, θα σε κάνει να χαμογελάς από ευχαρίστηση όταν το φοράς ακόμη και αν δεν είναι αυτό που έχεις συνηθίσει. Κάνε την έρευνα αγοράς σου και βρες το άρωμα εκείνο που θα αντικαταστήσει επάξια το διαχρονικό και αγαπημένο σου(μέχρι πρότινος) χειμερινό!